• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Yıldırım: İsrail Paniklemiş Durumda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Tarihi Mavi Marmara davasını İlke Haber Ajansına değerlendiren İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, açılan davayla beraber israil`in bir panik içine girdiğini belirtti.
Davanın açılmaması için israil`in birçok yola başvurduğunu ifade eden Yıldırım, ancak bu girişimlerinde başarılı olamadığını vurguladı. Yıldırım, israil`in böyle bir davanın açılacağını tahmin edemediğini söyleyerek, adeta bir şok yaşadığını belirtti.
 
Bu güne kadar israil`in kendine fazlasıyla güvendiğini ve Türkiye`nin kendisine muhtaç olduğunu dillendirdiğini dile getiren Yıldırım, şunları söyledi: "İsrail hiçbir zaman kendisine böyle bir dava açılacağını düşünmedi, tahmin etmedi. Hep Türkiye`nin kendisine muhtaç olduğunu söyledi. Mavi Marmara olayının bir rüzgar olduğunu ve gelip geçici olduğunu düşündü. Bu davanın açılmaması için elinden geleni yaptı.
Hatta bir çok atraksiyonlar ortaya koydu ama bu dava sonuçta açıldı. Şimdi bütün dünya israil`e dava açılabileceğini gördü. İsrail askerlerinin yargılanabileceğini gördü. Ayrıca dünyada bir ilktir toplu bir davada üst düzey askeri yetkililer yargılanıyor ve bu kadar büyük bir ceza istemiyle yargılanıyor olmaları. İsrail şu anda paniklemiş durumda."
(Hamza Toprak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir