• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Mısır'a gönderilen İhvan Mensubu işkenceden aklını yitirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Atatürk Havaalanından Mısır’a geri gönderilen Muhammed Abdulhafız’ın dün “mahkemeye” çıkarıldığı öğrenildi.

Gözlerinin iyi görmediği ve akli melekelerini kaybettiği gözlenen Abdulhafız’ın, savcı karşısında henüz hiç bir soru gelmeden suçlamaları kabul ettiği aktarıldı.

17 Ocak’ta Somali’den geldiği Atatürk Havaalanı’ndan Mısır’a ters kelepçelenmiş bir vaziyette geri gönderilen Abdulhafız, o tarihten bu yana “gizli hapishaneler” olarak nitelendirilen ve resmî kayıtlarda görünmeyen işkence merkezlerinin birinde tutuluyordu.

Duruşmada bulunan arkadaşları Abdulhafız’ın ağır işkencelere maruz kaldığını ve kendilerinin de onun bağırtılarını duyduklarını, sonuç olarak da akli dengesinin bozulduğunu açıkladılar.

Abdulhafız’ın Atatürk Havaalanından Mısır’a geri gönderildiği, 4 Şubat’ta paylaşılan bir fotoğrafla ortaya çıkmıştı. Ancak daha sonra yayınlanan yazışmalar, havaalanına geldiği andan itibaren arkadaşlarının Abdulhafız'ın Türkiye’ye girmesi için devreye girdiklerini ve buna rağmen gıyabında idam cezasıyla yargılandığı ülkesine geri gönderildiğini gözler önüne sermişti.

Abdulhafız, geçtiğimiz günlerde idam edilen 9 gençle aynı davada (Savcı Hişam Bereket’e suikast davası) idam cezasıyla yargılanıyor.

Kaynak: Haksözhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir