• DOLAR 32.526
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2424.229
  • ...
Van`da `Girişimcilik Konferansı` Düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İtalya`nın Milano kenti Ticaret ve Sanayi Odası Danışmanı Uluslararası Girişimcilik Uzmanı Carlo Penco ile Van ABİGEM Direktörü Olcay Barlas, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal`ı makamında ziyaret ederek üniversiteyle ortaklaşa bir girişimcilik konferansı düzenlemek istediklerini iletti.

Konferansın bir yıl önce başlattıkları projeler ile örtüştüğünü ifade eden YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Depremden önce öğrencilerimize yönelik kariyer günleri düzenleyerek girişimcilik enerjisini ortaya çıkarmayı düşünüyorduk. Değişik iş kollarında önde gelen iş adamlarını çağırmayı düşünüyorduk. Bir iki tane seminerin ardından deprem olunca ertelemek zorunda kaldık. Bu açıdan bizim projelerimiz arasında yer alan bu çalışmaya katılmak bizim için memnuniyet vericidir. Dünyada artık birçok insan eğitim aldığı alan dışındaki işlere yöneliyor. İnsanlar mezun oldukları bölümlerle ilgili iş bulmakta zorlanıyor. Bu açıdan girişimcilikle ilgili öğrencilerin bilgilendirilmesi hayati önem taşıyor. İşsizliğin önlenmesi bakımından da önemsiyoruz bu konferansı. Çünkü bu konferansta öğrencilerimizin içindeki girişimcilik enerjisi ortaya çıkacak ve kendi yolunu çizmesine katkı sunacaktır. İnşallah herkes için hayırlı olur?" diye konuştu.

Konferans için her türlü desteği vereceklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Battal, son olarak konferansın 7 Kasım 2012 tarihinde yapılmasının uygun olduğunu söyledi.

Van ABİGEM Direktörü Olcay Barlas ve Uluslararası Girişimcilik Uzmanı Carlo Penco ise kendilerini kabul ettiği ve verdiği destekten dolayı Rektör Prof. Dr Peyami Battal`a teşekkür ederek rektörlük binasından ayrıldı.

Konferansta `Nasıl Girişimci Olunur?`, `Girişimcilik Süreçleri Nelerdir?`, `AB ve Türkiye`den Örneklerle Girişimcilik Yaklaşımındaki Farklılıklar` ve `Girişimcilik ve Kariyer` başlıklarında bilgi verilecek. Ayrıca konferansa gelen öğrencilere katılım belgesi de verilecek.

YYÜ İlahiyat Fakültesi`nde 7 Kasım 2012 saat 14.00`da yapılacak konferansa Uluslararası Girişimcilik Uzmanı Carlo Penco, Van ABİGEM Direktörü Olcay Barlas, ABİGEM İş Geliştirme Uzmanları Yunus Yetkin, Veysel Emre Tuncer ve ABİGEM Ofis Müdürü Sibel Altay konuşmacı olarak katılacak. (Nihat Bozkurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir