• DOLAR 32.563
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2418.351
  • ...
Köylünün Evi Kışa Yetiştirilemedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- İlke Haber Ajansına konuşan Yalnızağaç köyü muhtarı Ali Ateş, yaşanan depremlerde köylerinin büyük bir hasar gördüğünü ve depremden buyana köylerinde sıkıntıların önüne geçilemediğini belirtti.

Muhtar Ateş, \"Yaşanan depremde camimiz yıkıldı ve bugüne kadar temeli bile atılmadı. 500 nüfuslu olan köyümüz depremden bu yana camisiz kaldı. En zaruri ihtiyaçlarımızdan biri bu camidir. Ayrıca ev ve ahırlarımızda kışa yetiştirilemedi\" diye konuştu.


\"Kar Yağmadan Evlerimiz Tamamlansın\"
Köylerinde Evini Yapana Yardım (EYY) kapsamında başlanan evlerin tamamlanmadığını hatırlatan Muhtar Ateş, \"Evlerimiz bir ay içinde yapılmazsa bizler büyük bir mağduriyet yaşayacağız. Çünkü bir ay sonra buralarda kış başlıyor. Bizler yine dışarıda kalacağız, ahırlarımız tamamlanmazsa hayvanlarımız da dışarıda kalacak. Onun için yetkililerin ellerini çabuk tutmaları gerekir. Kar yağışı başlarsa bu işler olduğu gibi durur ve köyümüz çok büyük bir mağduriyet yaşar\" dedi.


Köy Camisi Yok
Cami için Van İl Müftülüğüne başvurduklarını, ancak eli boş döndüklerini anlatan muhtar Ateş, \"Daha önce Müftülüğe başvurduğumuzda bizden cami enkazını kaldırmamızı istediler. Enkazı kaldırdık, ancak şuan bize ellerinden bir şey gelmediğini ve valiliğe çıkmamız gerektiğini söylüyorlar. Bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Konteynırda namaz kılmaya çalışıyoruz, konteynır da küçük olduğundan cemaatimiz dışarıda kalıyor\" dedi.


\"Köyde Kanalizasyon Yok\"
Köylerinde kanalizasyon sorunu da olduğunu anlatan köy muhtar Ali Ateş, \" Kanalizasyon sorunu da yaşıyoruz. Evlerin yapımına başlandığında bizler söyledik, ancak herhangi bir şey yapılmadı. Bizler evlerimize geçsek bile lavaboları kullanamayacağız. Kanalizasyon yok. Ayrıca eskisi gibi kendimizde koyu kazamıyoruz, çünkü evler birbirine çok yakın\" diye konuştu.


\"Hayvanlar Para Etmiyor\"
Geçimlerinin hayvancılık ve tarımla sağladıklarını anlatan köy muhtarı, \"Köylüler hayvancılık ve tarımla geçimlerini sağlıyor. Ancak bu yıl ne hayvanlar para etti, nede tarım alanında bir gelir elde edebildik. Ot fiyatları zaten almış başını gidiyor\" dedi.


\"Sağlık Alanında da Sıkıntı Var\"
Sağlık alanında da sıkıntı yaşadıklarını anlatan muhtar Ateş, \"Aile hekimlerimiz Erçek beldesindedir. Ancak Erçek bize ders düşüyor. Bizler aile hekimliklerinin merkez Şahbağı mahallesinde bulunan Sağlık Ocağına alınmasını istiyoruz\" dedi.


\"Sadece Eğitimde Sıkıntı Yok\"
Eğitim noktasında sıkıntı yaşamadıklarını anlatan köy muhtarı, yaşanan depremlerde okullarının yıkılmadığını ve eğitim noktasında bir sıkıntı yaşamadıklarını aktardı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir