• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Bu Annenin Feryadını Kim Duyacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İslami hassasiyetlerinden dolayı gözaltına alındıktan sonra ağır işkenceler altında çeşitli belgeleri imzalamak zorunda kalan Güro Adem, yargılandığı mahkeme tarafından müebbet hapse mahkum edildi. 19 yıldan beri cezaevinde olan Adem, önce Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinden, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine, ardından yaşanan sevk furyası ile Tokat T Tipi Kapalı Cezaevine nakledildi.
 
Zindan yollarında ömür tüketen Güro Adem`in annesi Şerife Adem, zamanla sağlığını yitirdi. Çeşitli sağlık sorunları yaşayan Şerife anne, 2 ay önce gittiği Tokat Cezaevi ziyaretinden dönerken yere düşmüş ve bu tarihten itibaren kollarını ve ayaklarını kullanamaz hale gelmişti.
 
By Pass ameliyatı geçiren ve Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardioloji servisinde yaşam mücadelesi veren Şerife Adem`in sol ayağının dört parmağı da kesilmiş durumda… Bu haliyle dahi oğlunun hasretiyle yanıp tutuştuğunu buğulu gözlerle anlatan Şerife anne, ölmeden önce oğlunu son kez görmek istediğini söyledi.
 
"Oğlumu Çok Özlemişim; Ama Onu Göremiyorum"

Oğlunun hırsızlık yapmadığını ve kimsenin namusuna göz dikmediğini dile getiren anne Şerife Adem, "Mahkemede oğluma sürekli sorduklarında oğlum mahkemeye, Kur`an dersi verdiğim için tutuklandım diyordu. son sevkler ile oğlumu ziyaretine gidip gelmelerim çok azaldı. Şuan oğlumu çok özlemişim; ama onu göremiyorum. Bu zulmü yapanları Allah` a havale ediyorum." dedi.


"Annemin Her Ağzı Açıldığında Kardeşimin Adını Sayıklıyor"
Annesinin iki ay evvel Tokat`tan cezaevi ziyaretinden dönerken düştüğünü ve bu tarihten itibaren yatağa mahkum kaldığını ifade eden Güro Adem`in ağabeyi Abdurrahmam Adem, "Annem yıllarca cezaevine kardeşimin görüşüne gidip geldi. Bu sevkler annelere verilen cezadır. Bu duruma üzülmüyorlar. Bu şartlarda görüşe gitmek çok zor. Annemin raporu olduğu halde kardeşimi Tokat`a sevk ettiler. Annemin her ağzı açıldığında kardeşimin adını sayıklıyor. Ne zaman konuşsa "Ben Artık Oğlumu Göremeyeceğim, Oğlumu Görmeden Öleceğim" diyor. Kardeşim annemin durumundan haberdar değil. Annem by pass geçirdi. Ayrıca şeker, yüksek tansiyon, nefes darlığı, ellerinde ve ayaklarında felç var. Yaşanan dramı yetkililere daha önce duyurmak istedik ama olumsuz cevap aldık .Savcılığa kardeşimin sevkinin buraya çıkarılması için dilekçe vereceğiz"dedi.
 
Şerife Adem`i yaşadığı dram daha önce de haber yapılmasına rağmen yetkililer bu çığlığa sessiz kalmayı tercih etmişlerdi.
(Hüseyin Temel-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir