• DOLAR 32.515
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2504.544
  • ...
Adana Umut Der Gıda Bankası`ndan Gıda Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Kurban bayramı yardım faaliyetleri kapsamında yardıma muhtaç ve yoksul yüzlerce aileye; bayramlık giysi, gıda ve kurban eti gibi yardımlarda bulunan Adana Umut Der Gıda Bankası, Kasım ayı itibarıyla çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
 
Yaptıkları yardımlarla zenginle fakir arasında hayır köprüsü görevini ifa etmeye çalıştıklarını belirten Adana Umut Der Gıda Bankası yetkilileri, bu ay içinde 150 aileye ulaştırılmak üzere hazırladıkları gıda paketlerini dağıtmaya başladıklarını açıkladılar.
 
Yardımlarımız Yılın Tüm Zaman Dilimini Kapsıyor
Kurban bayramı sonrasında da çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, "Biz yılın sadece belli zamanlarında yardım yapan bir yardım kuruluşu değiliz. Yardımlarımız yılın tüm zaman dilimini kapsıyor. Gece gündüz demeden dernek üye ve gönüllülerimizle şehrimizde bulunan yardıma muhtaç halkımıza destek olmaya çalışıyoruz" dedi.
 
Kasım Ayı İçinde 150 Aileye Gıda Yardımı
Kasım ayı içerisinde gerçekleştirecekleri yardımlara değinen Yeniay, "Kurban bayramının gelmesiyle bize müracaat eden muhtaç ailelere hem gıda hem de giyim yardımı yapmıştık. Şimdi ise aylık rutin olarak yaptığımız yardımları sürdürüyoruz. Her ayın biri ile beşi arasında gıda yardımlarımız oluyor. Kasım ayında da daha önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere 150 adet gıda paketi hazırladık. Bunların dağıtımını sürdürüyoruz."dedi.
 
Yardım ettikleri kişileri yapılan tespitlerle özenle seçtiklerini belirten Yeniay; "Yardım ederken genelde çalışanı olmayan, kalabalık aileleri ve ihtiyaç sahibi olduğuna kanaat ettiğimiz ailelere yardımlarda bulunuyoruz. Dernek olarak hedefimiz, bir şekilde bize ulaşamamış fakir aileleri de tespit edip onlara da yardım edebilmek" dedi.
 
Adana`ya göç Eden Suriyeli Mültecilere de Yardım Etmeye Çalışıyoruz
Yaşanan savaş sonucu Suriye`den Adana`ya gelen mültecilere yönelik de yardımlarının da olduğunu hatırlatan Yeniay; "Suriyeli mültecilerden yardım için gelen ailelere de yardımlarımız oluyor. Evraklarını gösteren Suriyelilerin durumları zaten ortadır. Bize başvurmaları halinde kendilerine yardımda bulunuyoruz. Daha sonra verdikleri adreslere giderek hem kendilerini ziyaret ediyor hem de durumlarını tespit edip gerekli yardımlarda bulunmak için çalışma yapıyoruz."dedi.


Yardımlarının sürdürülebilir olabilmesi için hayırseverlerden destek beklediklerini belirten Yeniay, "Hayırsever halkımızın, çalışmalarımızı izlemelerini istiyoruz. Kendilerinden de hayır yaparak hem dünya hem de ahretleri için yatırım yapmalarını bekliyoruz. Neticede bağış, infak hem dünya hem de ahrete yatırımdır, mutluluktur. Ayet ve hadislerden anladığımız kadarıyla hem bereket hem kaza ve belayı def ettiğini biliyoruz. Bu konuda bize ulaşmalarını ve bu hayra ortak olmalarını istiyoruz "diye konuştu. (Ayhan Kaya - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir