• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...
Tarihi Dava Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 İSTANBUL - Gazze`ye insani yardım taşıyan ``Mavi Marmara`` gemisine Akdeniz`in uluslararası sularında düzenlenen saldırıya ilişkin dönemin israil Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi`nin yargılanmasına başlandı.
 
Çağlayan`da bulunan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi`nce başlayan tarihi dava duruşmasında, 1948 Toprakları İslami Hareket Lideri Şeyh Raid Salah da hazır bulundu. Tarihi davaya ayrıca İslam ülkelerinden, ABD`den ve Avrupa`dan çok sayıda aktivist de katılıyor. Türkiye`nin çeşitli illerinden birçok sivil toplum kuruluşu, duruşmaya destek olmak için adliye önünde toplanmış bulunuyor.
 
İstanbul`un birçok semtinden çok sayıda kişinin sabahın erken saatlerinden itibaren gelip Çağlayan Adliyesi`nin önünde beklediği görüldü. Giderek hareketlenen Çağlayan Adliyesi önünde israil aleyhine ve Hamas lehine sloganlar atılıyor.  Ayrıca adliye önünde ziyaretçilerin ve müştekilerin duygularını yazması için imza duvarı açılmış durumda.
 
Mahkemede bazı mağdur ve müştekiler ile tarafların avukatları hazır bulunurken Arapça, İngilizce ve İbranice tercüman da duruşmada hazır bekletildi ancak siyonist sanıklar veya avukatları katılmadı.
Mahkeme Başkanlığını Ümit Kaptan`ın yaptığı duruşmada sanıkları İstanbul Barosu tarafından atanan avukat temsil ediyor.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nca hazırlanan iddianamede dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında toplam 18 bin 32`şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.
(Mehmet Kahraman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir