• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
İHO-Ebrar ve Yetim-Der`den Öğrencilere Para Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KENYA - İslami Sivil Toplum kuruluşlarının Afrikalı Müslümanlara yaptıkları yardımlar geçtiğimiz Kurban Bayramında adeta zirve yaptı. Bu kapsamda bünyesinde dünyanın en büyük mülteci kampını barındıran Kenya`ya yardım götüren İHO-Ebrar ve Avrupa Yetim-Der yardım ekibi, çok zor şartlar altında eğitim gören öğrencilere yardım elini uzattı.

 

Başkent Nayrobi`ye 400 km mesafedeki Garisa bölgesinde yetim, sakat ve muhtaç çocukların eğitim gördüğü medreseyi ziyaret eden ekipler, eğitimciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Yardım ekibine Medrese eğitimiyle ilgili bilgi veren eğitimciler, talebelerin İslami eğitim ile birlikte İngilizce eğitim aldıklarını belirttiler. Medrese müdürüne nakdi yardımda bulunan yardımı ekibi, çocuklara ayrıca harçlık vermeyi ihmal etmedi.

 

\"Tavizsiz Duruşlarına Gıpta Ettim\"
Avrupa Yetim-Der adına Kenya`ya giden dernek gönüllülerinden Murat Korkutata, eğitmenlerin onca zorluğa rağmen İslami eğitimden taviz vermemesine gıpta ettiğini belirterek, muhtaç oldukları halde verdikleri harçlıkları utana-sıkıla alan öğrencilerin onurlu duruşlarından çok etkilendiklerini dile getirdi.

 

Deftersiz, Kalemsiz Eğitim
Korkutata ayrıca, gittikleri bir başka medresede imkânsızlıklardan ötürü günümüz eğitim araç gereçlerinin hiç birisinin kullanılmadığını müşahede ettiklerini, bunların yerine kendi geliştirdikleri araçları kullanarak, Arapça, Hadis, Fıkıh ve Tefsir dersleri verildiği bilgisini kendilerine aktarıldığını belirtti. Öğrenci ve eğitmenlerin defterler yerine düz tahtalar kullandığına dikkat çeken Korkutata, kalem olarak da yakılmış siyah odunların kullanıldığı bilgisini verdi. (Ali Abdi Muhammed - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir