• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Çavuşoğlu: İran'nın ambargolardan etkilenmemesi için çalışıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı’daki temaslarına devam eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ziyaretleri kapsamında Ağrı Valiliğini ziyaret ederek Vali Süleyman Elban'dan kentteki yatırımlarla ilgili bilgi aldı.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Çavuşoğlu, beraberindeki heyetle birlikte kentteki Mikail Aydemir Camii Taziye Evi'ne giderek "Halkla Buluşma" programına katıldı.

"Yanlışı kabul etmeyen bir ülke olduk"

Türkiye'nin eskiye göre güçlü bir ülke olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bizim için 781 bin kilometre karenin her bir köşesi birdir ve her vatandaşımız, Kürd, Türk, Laz, Çerkez, Boşnak, Arap olsun, ne olursa olsun birdir. Bu topraklarda, gönül coğrafyamızdan gelip yerleşenler de var. Anadolu toprağımız birçok medeniyete beşiklik, ev sahipliği yapmış topraklardır. O yüzden birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirdiğimiz zaman, o zaman Türkiye'nin önüne kimse geçemez. Bugün Türkiye'ye karşı saldırıların sebebi ne? Türkiye artık eskisine göre çok güçlü bir ülke oldu, daha bağımsız kararlar almaya başladı, ekonomik olarak da güçlü ve daha bağımsız… Ülkenin IMF gibi örgütlere artık borcu yok, kendi kararlarını alan ve uygulayan, yanlışa yanlış diyen ve başkalarının dayatmalarına eğer yanlışsa kesinlikle boyun eğmeyen, kabul etmeyen bir ülke olduk. Bundan rahatsız oluyorlar ama biz onlara diyoruz ki yeni Türkiye'ye alışacaksınız." dedi.

"İran'nın ambargolardan etkilenmemesi için çalışıyoruz"

Suriye'deki sorunun çözümünün yanı sıra İran'ın istikrarını koruması ve ambargolardan etkilenmemesi için de çalıştıklarını aktaran Çavuşoğlu, "Suriye'de ateşkesle beraber şimdi siyasi çözüm konusundaki çabalarımızı yoğunlaştırdık. Anayasa komisyonuyla yeni bir ivme yakalayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğü ve sınır bütünlüğü de çok önemli ve Türkiye buna çok büyük destek veriyor. O bölgede kalan teröristlerin de temizlenmesiyle, Suriye'de inşallah güvenli bir ülke olacak, ticaretimiz artacak. Türkiye'deki Suriyeliler dönmeye başladı." dedi.

Türkiye olarak bugün tüm dünyadaki mazlumların umudu olduklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Sizlerin de katkılarıyla dünyada mazlumlara en çok insani yardım ulaştıran ülkeyiz, milletiz. Amerika'dan bile daha fazla… En zengin değiliz ama en cömert milletiz. Kutsal davalarımıza, Kudüs'e, milli davalarımıza sahip çıkmamız lazım... Tıpkı geçmişte olduğu gibi… Bunun için de birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım…" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, halkın sorunlarını dinledi. Çavuşoğlu daha sonra beraberindekilerle beraber önce Mehmet Akif Ersoy Mahallesine daha sonra da Eskivan Caddesi'nde bulunan esnafı ziyaret etti. Çavuşoğlu, son olarak 100. Yıl Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek havayolu ile Ankara'ya hareket edecek. (Ömer Adıgüzel - İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir