• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Vali Tekinarslan: Ağrı Bilim Şehri Hüviyetine Kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - İbrahim Çeçen Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı açılışına Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Şaban Çalış,Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, daire amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, yaptığı konuşmada; Ağrı`nın bugüne kadar tarım ve hayvancılık şehri olarak bilindiğini, üniversitenin kısa zamanda gösterdiği büyük aşamayla birlikte kentin artık bir bilim şehri hüviyetine büründüğünü söyledi.

 

Tekinarslan, \"Sayısı 10 bine yaklaşan öğrencileriyle, genç, başarılı ve çalışkan akademisyen ve idari personeliyle pek çok alanda gelişimini sürdüren Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi`nin, kenti 10 yıl sonra bir üniversite şehri konumuna yükselteceğini şimdiden görebiliyorum. Bugün akademik açılışını yaptığımız üniversite, planlı yapısı, özgün mimarisi, geleceğe dönük ihtiyaçlarının iyi düşünüldüğü bir kampüse sahip. Bunun yanı sıra açılan yeni bölüm ve programlarla kentin ve ülkenin ihtiyaç duyduğu farklılığı da bünyesinde barındırıyor. Bu hizmet anlayışıyla son derece yakın bir şekilde çalışacağımız üniversitemizi iyi bir eğitim dönemi diliyorum\" şeklinde konuştu.

 

Son yıllarda her şehirde üniversite açılmasından sonra `Neden bu kadar üniversite açıyorsunuz?` sorusu ile karşılaştıklarını vurgulayan YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Şaban Çalış, \"Bu üniversiteler için `Hoca mı var?` diyorlar. Biz endişe etmiyoruz. Hoca da, altyapıda, öğrenci de var. Düşünebiliyor musunuz? Bir üniversitenin öğrenci sayısı, 4 yılda 10 kat artıyor. Kampüs alanı yine aynı oranda büyüyor. Bu işler ancak yürürsek olabilecek işlerdir. Bunun için düşünmemiz, tasavvur etmemiz lazım. Biz kendimizi nasıl görürsek görelim dünya değişiyor. Değişen bu dünyada Türkiye`nin eğer bir yeri olacaksa, bu ancak burada yaşayanların neyi düşündükleri ve istedikleriyle olur. Değişim karşısında sizin de değişmeniz gerekir. Değişim kaçınılmaz ama yönü bize aittir\" dedi.

 

Konuşmalar sonrası Vali Tekinarslan, 2012 - 2013 eğitim-öğretim döneminin ilk dersini veren Prof. Dr. Çalış`a teşekkür plaketi verdi. Müzik dinletisi ile devam eden açılış töreni, ödül töreni ile sona erdi. (Ramazan Zeren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir