• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Çatılardaki tehlike: Biriken kar kütleleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çaldıran'ın en işlek bölgelerinden olan Rus Pazarı çevresinde bulunan 3 katlı bir işyerinin çatısında biriken kar kütlesi, havanın ısınması sonucunda eriyerek bir anda düştü.

Olay sırasında cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde çatıda biriken kar kütlesinin bir anda düştüğü görüldü. Çevre esnafının çatıda biriken karın düşeceğini anladıktan sonra caddede bulunan araçları kaldırdığı ve yayaları uyarmalarından dolayı herhangi bir can kaybı ve maddi hasar yaşanmadı.

İlçede geçtiğimiz günlerde yağan kar yağışı şehir merkezinde kırk santimetreye kadar ulaşmış ve hayatı olumsuz etkilemişti.

Kar yağışından sonra havanın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu şehir merkezindeki kar hızla erimeye başladığı görülürken, çatılarda biriken kar kütlelerinin tehlike saçtığı da görüldü.

Hatırlanacağı üzere Bitlis'te 5 katlı binanın çatısından bir kafenin terasına düşen kar kütlesi, kafe çatısında çöküntüye neden olmuş, meydana gelen olayda bir kişi hayatını kaybetmiş 7 kişi de yaralanmıştı. (Hamza Zeren-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir