• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...

Balcı konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında hayata geçirilen mobilyada KDV indirimi sektörümüze hareketlilik kattı. Ocak ayından bu yana mobilyada satışların büyük oranda arttığını görüyoruz. Önümüzdeki Mart-Nisan ve Mayıs ayları yaz sezonu öncesinde düğün alışverişi dönemine denk geliyor. Sektör olarak beklentimiz KDV indiriminin kalıcı olması yönündedir ve yuva kurmaya hazırlanan gençlerimizi bu anlamda desteklememiz gerekiyor.

“DÜĞÜN SEZONUNU KAMPANYALARLA DESTEKLEYECEĞİZ”

“MOSDER olarak yüzde 18’den yüzde 8.0’e düşen KDV oranını çok olumlu karşılamıştık. Böylece sektör olarak hem üretim bandında hem de satış kanalında yükselen bir ivme yakaladık. Artan satışlar istihdama ve doğrudan milli ekonomimize fayda sağlıyor. Bu süreçte indirimli satışlarla vatandaşın yüzü de gülmüş oldu.”

Balcı ayrıca evlilik alışverişinin hem yuva kuracak gençler hem de bu süreçte çocuklarını destekleyen aileler için meşakkatli bir süreç olduğunu belirterek, beyaz eşya alımı dışında mobilya alışverişinin de bir evin en önemli ihtiyaçlarından olduğunu belirtti. MOSDER üyesi mobilya markalarının düğün sezonuna özel kampanyalar hayata geçireceğini belirten Balcı, böylece alım gücü düşük olan vatandaşların da gönül rahatlığıyla mobilya alışverişini yapabileceğini sözlerine ekledi.