• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
Mavi Cami`nin Rengi Değişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na konuşan Hacı Osman Camii imam hatibi Asım Gülaçar, yaklaşık bir hafta önce başlanan çalışmaların 15-20 gün içinde bitirmeyi planladıklarını söyledi.

 

\"Camimiz Van`ın En Eski Camilerindendir\"
Hacı Osman Camiinin Van`ın en eski camilerinden biri olduğunu aktaran Gülaçar, \"Bu cami 1941 yılında Siirtli bir esnaf olan Hacı Osman tarafından kerpiçle yaptırılmış, daha sonra 1998`de kerpiçli olan camide oluşan hasardan dolayı tekrar cami cemaati ve hayırsever vatandaşlar tarafından tekrar yaptırılarak 1999 yılında ibadete açıldı.\" dedi.

 

Caminin 1999 yılından bu yana hiç tamirden geçirilmediğini ve yaşanan depremlerde az hasar aldığını belirten Gülaçar, \"Camimiz çok sağlam yaptırıldı. Hamdolsun bu güne kadar da herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.\" ifadelerini kullandı.

 

\"Tadilat 30 Bin TL`ye Mal Oldu\"
Tadilatın kendilerine 30 bin TL`ye mal olduğunu aktaran Asım Gülaçar, \"Bu hayırsever vatandaşlarımız ve cami cemaatimiz tarafından karşılandı. Bu sayede camimizin dış görünümü daha güzel bir renkle boyanacak. Tabi bu parayla ayrıca lavabo fayansları ile borularını da değiştirdik. Sadece camimizin iç kısmında küçük bir tamir işi kaldı bunu da en kısa zamanda inşallah duyarlı vatandaşlarımız ve cemaatimizin katkılarıyla yaptıracağız.\" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir