• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Terör Devleti İstanbul`da Yargılanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Gazze`ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010`da terör devleti İsrail devleti donanması komandoları tarafından yapılan baskında 9 Türkiyeli vatandaşın öldürülmesiyle ilgili ceza davası bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi`nde başlıyor. Çok sayıda kişi, sabahın erken saatlerinden itibaren davanın görüleceği Çağlayan`daki İstanbul Adalet Sarayı önüne geldi.
 
37 ülkenin vatandaşlarının müdahil olmasıyla "en büyük uluslararası dava" niteliği kazanan ve dört Siyonist askeri yetkilinin gıyaben yargılanacakları davaya Filistinli avukatlar da katılacak. Filistin adalet eski bakanı Muhammed Ferec El-Gül başkanlığındaki Filistin heyetinde El-Gül ile birlikte 25 avukat yer alıyor. Rafah Kapısı`ndan dün çıkarak Gazze`den ayrılan heyet İstanbul`a ulaştı.
 
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Ekinci`nin hazırladığı 109 sayfalık iddianameye göre 4 Siyonist komutan, kasten adam öldürmek, kasten adam öldürmeye teşebbüs, nitelikli kasten yaralama, kasten yaralama, nitelikli yağma, deniz veya demiryolu ulaşım araçlarını kaçırma ve alıkoyma, nitelikli mala zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve eziyet suçlarını azmettirmek suçlarından yargılanacak. Sanıklar hakkında 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis dışında, toplam 8 bin 578 ile 18 bin 32`şer yıl arasında hapis cezası isteniyor. Mahkeme sanıkları ifade vermek için İstanbul`a çağıracak. Sanıklar cevap vermezse Siyonist işgal rejiminde ifadelerinin alınması sağlanacak. Bu da olmazsa sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartılacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir