• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Okul Farklı, Zulüm Aynı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gaziantep`te başörtülü olduğu gerekçesiyle tecrit, tehdit ve şiddete maruz kalan 8. sınıf öğrencisi Sedanur Ağsu`nun başına gelmedik kalmadı. 
 
Şahinbey ilçesi Türktepe İlköğretim Okulu 8. sınıfta okuyan Sedanur, okul müdürü Orhan Usta tarafından tehdit edilerek adeta başka okula sürgün edildi. Kızının eğitiminin yarıda kalmaması için başka bir okula gönderilmeyi kerhen de olsa kabul eden Sedanur`un ailesi, bu amaçla Durdu Yetkin Şekerci İmam Hatip Okulu`nun yakınına taşındı.
 
İLK GÜNDEN ŞANTAJ VE BASKI
 
Fakat Sedanur yeni okulunda da yasakçı zihniyetin baskısından kurtulamadı. İmam Hatip orta okullarının ara sınıflarına öğrenci alınmadığı için, çok programlı orta okul olarak eğitim veren Durdu Yetkin Şekerci İmam Hatip Orta Okulu binasındaki düz ortaokul sınıfına gitmek zorunda kalan Sedanur Ağsu, Okul Müdürü Menderes Polat`ın “Başını açmazsan kaydını yaptırmam” şantajıyla karşılaştı. 
Sedanur`un babası Hamit Ağsu, kızının dün ilk defa yeni okuluna gittiğini, fakat burada da baskı gördüğünü ifade ederek, “Durdu Yetkin Şekerci İmam Hatip Okulu müdürü Menderes Polat, dün kızımın ilk okul gününde ‘Sana bugün şans veriyorum, yarın başını aç da gel. Seni bu okula alıp almadığımız daha belli değil. Sen eski okulunda müdüre bile ‘beni dövdürttü` diye iftira atmışsın. Hiçbir müdür bunu yapmaz. Ben o kadar sinirliyim, bunu ben bile yaptırmam` demiş” diye konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir