• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde:

VAN OLAY GAZETESİ: Her Yıl Bin 500 Çocuk Lösemi Hastalığına Yakalanıyor
Türkiye`de her yıl 2-8 Kasım arası lösemili çocuklar haftası olarak kutlanmaktadır. Dünyada her yıl 1 milyon çocuk, Türkiye`de ise bin 500 çocuk lösemi hastalığına yakalanmaktadır. Peki, lösemi nedir, nedeni ve belirtileri nelerdir, bir çocukta bu belirtiler görüldüğünde neler yapılabilir? İşte tüm bu soruları Lokman Hekim Van Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hadi Geylan ile konuştuk.

 

\"Yıl Sonuna Kadar 25 Bin Ünite Kan Almayı Hedefliyoruz\"
Muhabirimize konuşan Kızılay Güneydoğu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. İbrahim Çelik bu yılın sonuna kadar 25 Bin ünite kan almayı hedeflediklerini söyledi.

 

İslami Hizmete Taze Kan
Van`da hizmet veren İslami STK`lara bir yenisi eklendi. İdeolojik kavganın merkezi haline gelmiş Van`ın Karşıyaka Mahallesi ile Hacıbekir Mahallelerinde etkin olarak faaliyetlerini sürdürecek olan İSRA-DER Başkanı Erdal Tonuç kuruluş amaçlarını ve bundan sonra yapacakları çalışmalar hakkında bizlere açıklamalarda bulundu.

 

BÖLGE GAZETESİ: YYÜ`de \"Girişimcilik Konferansı\" Yapılacak
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) işbirliğiyle girişimcilik konferansı düzenlenecek.

 

GAZETE VAN: Dünya Üçüncüsü Öğrenciden Vali Karaloğlu`na Ziyaret
Van Valisi Münir Karaloğlu, Uluslararası Leonardo Da Vinci Proje Teklifleri Yarışması`nda dünya üçüncüsü olan Sevgi Öztürk`ü makamında kabul ederek 5 çeyrek altınla ödüllendirdi.

 

VAN SESİ: Suriye`ye Giyim ve Gıda Yardımı
Gökkuşağı Eğitim Kültür Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği`nin Suriyelilere gıda ve giyim yardımında bulunacağı bildirildi.

 

Karaloğlu, Hürriyet Okullarında
Van Valisi Münir Karaloğlu, Edremit ilçesinde bu yıl eğitim öğretime başlayan Hürriyet Eğitim Kurumları`nı ziyaret etti.

 

Akköprü Deresi`nden 40 Ton Çöp Toplandı
Van Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü`nün Akköprü Deresi`nde gerçekleştirdiği temizlik çalışmaları kapsamında 40 ton çöp ve atık toplandı.

 

MERKÜR HABER: Altan Tan Van`da Kitaplarını İmzaladı
BDP Diyarbakır Milletvekili Yazar Altan Tan, Van`da bir kitap evinde düzenlenen imza gününde yeni kitabıyla okurlarıyla buluştu. Altan Tan imza gününde okurlarıyla bir de söyleyişi yaptı.

 

WAN HABER: Vanlı Esnafın Sahte Parayla Başı Dertte
Van`da yaşanan sahte para olayları esnafı tedirgin ederken, Kurban Bayramı öncesinde birçok esnaftan sahte 100`lük banknotlarla alışveriş yapıldığı öğrenildi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir