• DOLAR 32.574
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.283
  • ...
Yağışlı Havalar Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Türkiye bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Öğle saatlerinden sonra Trakya`da başlayacak gök gürültülü sağanak yağışın, akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinde, gece Çanakkale, Balıkesir, Bursa ile hafif olmak üzere İzmir, Aydın ve Muğla`nın kıyı kesimlerinde görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının iç bölgelerde bugün de artışını sürdüreceği, diğer kesimlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), gece saatlerinde Marmara`nın kuzeyi ve Batı Karadeniz`in batısında kuzeybatı (Karayel) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara`nın batısı ve Kuzey Ege`de kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.


BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA:
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trakya kesimi ile İstanbul`un batısının, akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.
EGE: Parçalı kıyı kesimleri çok bulutlu, gece saatlerinde İzmir ile Aydın ve Muğla`nın kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey Ege`nin iç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, batı kıyılarının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeybatısında yer yer sis hadisesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve kıyı kesimleri çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, sabah saatleri Batman ve Siirt çevrelerinin yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu (9/22)
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (18/23)
İzmir: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde yer yer hafif sağanak yağışlı (18/25)
Bursa: Parçalı çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı ( (12/26)
Konya: Parçalı ve az bulutlu (8/23)
Adana: Az bulutlu ve açık (15/28)
Mersin: Az bulutlu ve açık (18/27)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (9/22)
Batman: Az bulutlu ve açık (8/23)
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık (15/26)
Gaziantep: Az bulutlu ve açık (10/23)
Mardin: Az bulutlu ve açık (15/22)
Van: Az bulutlu ve açık (4/15)
Bingöl: Az bulutlu ve açık (6/18) (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir