• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
CHP`den AK Parti`ye Transfer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Antalya’da, Büyükşehir ve Konyaaltı belediyelerinin CHP’li meclis üyesi Remzi Sadi, partisinden istifa ederek AK Parti’ye geçti. Sadi, AK Parti’de düzenlenen katılım töreninde, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile CHP İl Başkanı Devrim Kök’ü sert ifadelerle eleştirdi.

İstifasını, noter kanalıyla CHP’ye ileten Mehmet Remzi Sadi, milletvekilleri Menderes Türel, Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, İl Başkanı Mustafa Köse, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, İl Kadın Kolları Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan ve çok sayıda partilinin katıldığı törenle AK Parti’ye geçti. AK Parti İl Başkanlığı’ndaki törende, CHP’den istifasının nedenlerini AK Partililerle paylaşan Remzi Sadi, temel sorumlu olarak Mustafa Akaydın ile Devrim Kök’ü gösterdi.

Akaydın ve Kök’le arasında uzun süredir uyumsuzluk yaşandığını, eleştiri, öneri ve kaygılarının dikkate alınmadığını, bu sürecin derin fikir ayrılığına yol açtığını dile getiren Sadi, “Umutla ve sabırla beklenen kent sorunlarına çözüm üretilmesi ve önceki dönemde başlatılan birçok projenin halkımızla buluşturulması gerekirken, bu sorunları daha da büyüten, hemen her şeye mazeretler üreterek, başarısızlığa kılıf arayan bir yapıyla birlikte yürümemizin mümkün olmayacağı da açıktır. Özenle katkı vermeye çalıştığım hemen her hususta, ayrışan, kimi gün çatışan bu birlikteliğin sürdürülmesi artık bir anlam ifade etmemektedir. Antalyamız, yerel hizmetlerde hiç de hak etmediği ölçüde yönetilmekte, zamanı çalınmakta, kaynakları israf edilmektedir. Özellikle belirtmek isterim ki gerçeklerle bağdaşmayan rakamlara dayanan ifadeler ve geçmiş dönem karalamalarıyla sığ bir anlayışı sergileyenler kadar, son süreçte buna göz yuman bir zihniyetin, kent sorunlarımızı da yerel siyasi konuları da çözmesini beklemek fazla iyimserlik olacaktır.” diye konuştu.

AK PARTİ’NİN ÜYE SAYISI 150 BİNE YAKLAŞTI

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de il başkanı olduğu Şubat 2011’de 96 bin olan Antalya’daki üye sayılarının 149 bine ulaştığı bilgisini paylaştı. Köse, bugün bu sayıya yeni bir ismin daha katıldığını dile getirerek, “Remzi Sadi’yi uzun süredir takip ediyoruz. Her yerde doğru bildiğini söyleyen, doğru bildiğini yapan, yanlışa imza atmamaya çalışan, bulunduğu meclislerde doğruyu ve hakkı söylemeyi şiar edinmiş biri olarak bildik. Belki bugüne kadar bulunduğu yerde hizmet etmesi engellendi ama AK Parti’de hizmetlerine devam edecek ve birlikte yürüyeceğiz.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel ise Kurban Bayramı’ndan önce 138 bin olan üye sayısının, aradan bir ay geçmeden 150 bin sınırına dayanmış olmasının önemli bir başarı olduğuna işaret etti. Türel, “AK Parti, Antalya’da ve Türkiye’de emin adımlarla devam eden yürüyüşünü sürdürecektir.” dedi. 2002 seçimlerinde Antalya’daki oy oranlarının yüzde 21 olduğunu hatırlatan Türel, bunun 2011’de yüzde 39’a ulaştığını hatırlattı.

ALTERNATİF KUTLAMALARI ELEŞTİRDİLER

Gerek Türel gerekse Köse, konuşmalarının son bölümünü, CHP’nin düzenlediği alternatif cumhuriyet bayramı kutlamalarına ayırdı. Bazı çevrelerin, AK Parti’yi cumhuriyet karşıtı imiş gibi gösterme çabası içinde olduğuna değinen Türel ve Köse, cumhuriyetin hiçbir partinin tekelinde olmadığını ifade etti. Alternatif program düzenleyen CHP’yi ‘bölücülük’ ile suçlayan Türel, “CHP, Allah korusun, iktidar olsa acaba alternatif bayram kutlaması yapar mıydı? AK Parti iktidarda diye alternatif yapmak, bölmektir. CHP, isminde bulunan cumhuriyete sahip çıkmayarak, bu milleti bölmektedir.” diye ifade etti.

Mustafa Köse de 29 Ekim akşamı Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen kutlamada konuşan, `Ferman sultanınsa Antalya bizimdir` diyen Mustafa Akaydın’ı eleştirerek, şunları söyledi: “Antalya, hiç kimsenin malı değildir. Kimin olduğunu önümüzdeki seçimler gösterecek.

O zihniyet Antalya’yı on yıl geri götürdü. Orada hizmet yok, Antalya’ya katma değer sağlamış değil. Bunları yapmayacaksınız sonra bayrağın, Atatürk ve Lenin posterlerinin arkasına sığınacaksınız. ‘Ferman sultanınsa, Antalya bizimdir’ diyeceksiniz. Buna kimse inanmaz.”

Konuşmaların ardından Menderes Türel, Remzi Sadi’ye Türk bayrağı ve AK Parti rozetleri taktı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir