• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
Suriye Kan Gölü: 208 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye`de ordu birliklerinin ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 20`si çocuk, 14`ü kadın 208 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce yaralının olduğu bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), bugün başkent Şam ve banliyölerinde 9`u çocuk 106, Hama`da 50, İdlib`de 32, Halep`te ve Deyr`uz-Zor`da 8`er, Dera`da 2, Humus ve Lazkiye`de 1`er kişi olmak üzere ülke genelinde çoğu sivil 208 kişinin ordu birlikleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

Hama kentinde muhaliflerin rejim yanlısı güçleri hedef alan saldırısında 50 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye Devlet Televizyonu el-İhbariye TV ise Şam`ın batısında bulunan Mezze Cebel Mahallesi`ndeki Arus Meydanı`nda patlayan bomba sebebiyle 86 kişinin öldüğünü duyururken, saldırıdan muhalifleri sorumlu tuttu.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ise saldırıyı Şebbiha güçlerinin düzenlediğini belirtti.

Suriye Genel Devrim Konseyi da savaş uçaklarının Şam banliyölerini ilk defa bu kadar yoğun bombaladığını, TNT `varil bombaları`nın sivil yerleşim yerlerine atıldığını, enkaz altında çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğunu kaydetti.

Suriye resmi haber ajansı ise Halep, Dera, Hama ve Şam banliyölerinde çok sayıda `terörist` oluşumun yok edildiğini öne sürdü.

 

Dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir