• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Ban Ki Moon`un Çağrısına Bir Tepki de Hamas`tan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Hamas Basın Bürosu`ndan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon`un Akdeniz ülkelerinden Özgürlük Filosu-2`ye engel olmaları yönündeki çağrısı sert bir şekilde kınandı.

 

Ban Ki Moon`un açıklamasının İsrail`in Gazze`ye uyguladığı ablukayı sürdürmesine teşvik olacağı vurgulanan bildiride, söz konusu açıklamaların BM`nin kuruluş ilkelerine ve uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtilerek, Cenevre Anlaşması`nın da abluka altında yaşayan insanlara güvenli yollardan insani yardım ulaştırılmasını istediğine dikkat çekildi.

 

BM Genel Sekreteri`nin tavrının daha önce benzeri görülmemiş tehlikeli bir tavır olduğu ifade edilen açıklamada, bu tavrın Siyonist işgal rejimini cinayetlerini sürdürmeye teşvik edeceği belirtildi.

 

Açıklamada son olarak, "BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon`un Ortadoğu`da durumların daha da kötüye gitmemesi için Siyonist işgal rejimini Gazze Şeridi`ne uyguladığı ablukayı kaldırmaya davet etmesi ve Gazze`ye yapılacak insani yardımları desteklemesi gerekir" ifadeleri kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir