• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yapılan Yanlışın Acısını Öğretmenler Çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Doğuda çalıştıkları için 64. madde adı altında iki yılda bir kademe alan ve buna bağlı olarak verilen maaş farkı hakkını kazanan öğretmenlerden, hem bu derece hem de verilen maaş farkı, yasal faiziyle geri alındı.
 

Bazı öğretmenlerden alınan para miktarı 700 TL`yi buldu. Maddi olanakları ortada olan öğretmenler maaş zammı beklerken yapılan bu uygulama ile mağdur olduklarını dile getirdiler. Bu mağduriyete dair bekleyiş içerisinde olan öğretmenler ilgili mercilerin bu işe bir çözüm getirmesini bekliyorlar. Özellikle Batman milletvekili adayı olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in konuyla ilgilenmesi ve bu sıkıntının çözülmesini isteyen öğretmenler bakandan umutlu.
 

Sıkıntısını dile getiren bir öğretmen, `İki yılda bir kademe uygulaması meğer Mayıs 2010 yılında sona ermiş bizim de bundan haberimiz yok, ama bizim Milli Eğitimde maaşı hazırlayanlar yaklaşık bir yıldır uygulamayı devam ettirmişler. Ayda 50-60 TL maaş farkı bizi ne zengin eder ne fakir ama şimdi kalkıp da bir seferde 700 TL`ye yakın parayı geri ödememizi istiyorlar. Bu miktarda bütçemizi ciddi şekilde sarsacak. Bir öğretmenin maaşının yaklaşık yarısını geri iade etmesi demektir bu. En azından 12 ayda bize -sehven de olsa- ödenmiş olan bu miktarı yine 12 ayda alırlarsa iyi olur. Maliye bakanımızın bu konuda bize yardımcı olmasını bekliyoruz. `` dedi.

M. Salih Özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir