• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Hz. Fatıma, Bayanların Şeref Abidesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Ağrı Şubesi Bayan Komisyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Hz Fatıma`nın doğumu ve Dünya Müslüman Kadınlar Haftası münasebeti ile Hz. Muhammed`in (s.a.v) kızı Hz. Fatıma`yı anma programı düzenlendi.
 

Kur`an-ı Kerim ile başlayan program, Şura Bayan İlahi grubu tarafından okunan Mevlüd-i Şerif ile devam etti. Seslendirilen ilahilerden sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak için Bilge Dursun mikrofona geldi.
 

`Şanlı İslam tarihi kahraman Müslüman kadınlarla ifade edilir`
Salat ve selam ile başladığı konuşmasına Dursun şöyle devam etti; "Evet değerli annelerim ve bacılarım amacımız Hz Fatıma`nın hayatını kulaklarda kalan, yüreğimize işlemeyen, nesilden nesile aktarılan bir kıssa olmaktan çıkarıp hayatımıza ve davranışlarımıza yön veren çağımıza güncellenmiş bir kılavuza dönüştürmektir çabamız. Şanlı İslam tarihi, kahraman kadınları iftihar kaynağımız vazgeçilmez örneklerimiz kılmıştır. Bunlardan bazıları Firavun karısı Asiye, Hz İsa`nın annesi İmran kızı Meryem, Peygamber zevcesi Hz. Hatice-tul Kübra ve Peygamber kızı Hz. Fatıma-tul Zehra`dır. Ayrıca Şehid kadın Sümeyye en güzel örneklerdirler."

 

`Hz. Fatıma, kadınları yanlış ele alanlara karşı örnek hayat yaşadı`
Hz. Fatıma`nın tüm bayanların şeref abidesi olduğuna vurgu yapan Bilge Dursun; "Kadınları anlatırken öncelikle Hz. Fatıma`ya yer vermek ve onu baştan tanımak ve tanıtmak düşüncesiyle yola çıkarak mesafeleri hem aşıp hem de siz değerli annelerime ve bacılarıma anlatmak istiyoruz inşallah. Hz Resulullah (sav) alemlerin kadınlarının efendisi olarak nitelendirdiği Hz Fatıma`nın hayatı bizim için örnek teşkil eder. Hz. Fatıma tek bir bakış açısıyla değerlendirilip anlatılabilecek bir isim değildir. Babasının vefatına kadar Hz Fatıma kadınlara ve kadınları yanlış ele alan cahili topluma karşı örnek bir hayat yaşadı." dedi.

 

`Bayanları şereflendiren İslam`dır`
Hz. Fatıma`yı, onun kişiliğini insanlığa armağan eden İslam okulunun, onun yolunda yürüyecek ve onun yaptıklarını yapmaya gayret sarf edecek genç kızlar, hanımlar yetiştirmeye de gücü olduğunu belirten Dursun, "Bu güç yer yer zaman zaman su yüzüne çıkarak safları aklandırmakta onurlandırmakta yüceltmektedir. Evet, daima yeryüzündeki bayanlara şeref ve izzeti veren İslam`dır. Onun okulundan geçmektir. Artık vücut teşhircilerinin, sanat istismarcısı boş beyinleri, yörüngesinden sapmış sivri akılları, örnek almak yerine daha olumlu yararlı olabilecek örnekleri ortaya koymanın zamanı gelmiştir" şeklinde konuştu.

 

Programda, coşku okunan Cevşen ve ilahilerle arttı.

 

Hz. Fatıma`nın vefatını anlatan tiyatro gösterisinde halk gözyaşlarını tutamazken, okunan dua ile program sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22908.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22907.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22906.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22905.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22904.jpg

Ömer Adıgüzel - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir