• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Gel Artık Ey Şehadet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sen karanlık dehlizlerde kandilim,gamlı yüreğimin tek bayramısın. Senin anıldığın her cümlede gözler uzaklara dalar,ve kalpler senin aşkınla çoşar.
Tarih sayfalarında gezinirim.Senki ilk Habil`e uğramıştın.Kervanın çıkmıştı yola.Seni beklerdi Hz. Zekeriyya, Hz. Yahya... Seni beklerdi Yasir,Hamza,Mus`ab ve Halid`ler.Kimine uğramıştın kimini selamlayıp geçmiştin. Sen Sümeyye`den bana kalan mirassın ve bügün kervanına yine selehaddin`ler,Hüseyinler ve Zeynep`ler uğurladık.Ne şehid rehber Hüseyin,ne Hasan El Benna,ne de şehid Furkan ile duracak kervanın. Kıyamete kadar nurlu kervanın yolu gözlenecek ve ona karşı direnen direniş erleri de olacaktır.
Ey şehadet! bu biçare benden seni yıllardır.Seninle aksın kanım,seninle olsun ölümüm.Bilki sensiz gelen ölüm ezziyettir bana. Kanımla sulamak istiyorum hala şehid kanlarıyla kızıl olan toprağı ve yeşersin istiyorum akan kanla binlerce gül, binlerce filiz, seni sevecek binlerce can...
Seninle uçmak istiyorum daralmış ruhum, yükselmek istiyorum gökyüzüne,göz kırpmak istiyorum bir kervan saray olan dünyaya bulutların arasından. Elbisem kan içinde,aydınlanan yüzüm varmak,istiyorum,Gül Mustafaya. Secdeye kapanmak istiyorum yüce Rabbimin huzurunda.``Yarabbi! ben sana en tatlı şeyi feda ederek geldim``.Başım dik dolamak istiyorum şehitler kervanının arasında.
Ey şehadet! bekletme beni. Gel huzura kavuştur beni.Beni anlamıyorlar,bu gencecik ölümü yaşında ölümü istiyor diyorlar.Oysa benim isteğim ölmek değil,seninle,yeniden dirilmek bir daha ölmemek üzere...
``Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz.Bilakis onlar diridirler.Lakin siz anlamayacaksınız.``

Zeynep Özçelik / Mardin (Dargeçit) – Yaş: 18

   Not: Doğrugenc`e gelen yazılar imla tashihinden geçmeden olduğu gibi verilmektedir. Bundan dolayı imla hataları tamamıyla yazıyı gönderenden kaynaklanmaktadır.

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir