• DOLAR 32.547
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.542
  • ...
Şehadetin Mübarek Olsun Ubeydullah Kardeşim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çünkü çok iyi hatırlıyorum 79’lu yıllarda yeni yeni çıktığınızda Allah – u Teala’ya inkarla, din kavramının insan için uyuşturucu vazifesi gördüğünü ve özgürlüğünüzün önündeki bir diğer büyük engelde namus kavramı olduğunu çok açık ve net bir şekilde haykırıyordunuz. Eğer bu iki kavramı kaldırsaydınız hayvani emellerinize ve sözüm ona özgürlüğünüze kavuşacaktınız.
Ama unuttuğunuz çok şeyler vardı. Kürt halkının tarihten beri iki şey için çekinmeden kanını akıttığını biliyordunuz. Ve bunlar Din ve Namus. Haliyle sizlerde bu iki kavrama savaş açtınız. Şunu bilmelisiniz ki sizin Kürt olduğunuz kadar, dinine, namusuna, haysiyetine son derece bağlı Kürtler sizden daha fazla Kürttür, cesaretleriyle, imanlarıyla desteklenerek Üstad’ın deyimiyle: Hakiki manada iman eden dünyaya meydan okuyabilir.
 

Müslüman, asil Kürt halkını dininden, imanından ayıramayacaksınız. Çünkü tarihe bakarsınız rahatlıkla göreceksiniz, nice Nemrutlar, Firavunlar. Diktatörler bunu denediler. Ve başaramadılar. Şu anda hepsi kinle, öfke ile anılmaktadırlar. Çünkü sizin yaptığınız Allah-u Teala’nın diniyle savaştır. Ve bu savaşı kaybedeceksiniz. Şu anda Allah-u Zülcelal tarafından Gever’e (Yüksekova) Ubeydullah kardeşimizin kanıyla sarsılmaz bir temel atılmıştır. Ve bu temeli kaldırmaya ne sizin ne de sizin gibi tağutların gücü yetmeyecektir.
 

Ubeydullah kardeşimizin öncülüğünde Gevere’de hakka hizmet Allah’ın izniyle orada devam edecektir. Ey kardeşim Ubeydullah:
Senin o pak ve temiz kanın orada hayra, berekete ve huzura vesile olacaktır. İnşallah.
Allah-u Teala yüce kitabında kendi dinine yardım edenlere muhakkak (kesin bir şekilde) yardım edeceğine söz vermiştir. Onun için bu mucizeyi cenazeye gittiğim gün kendi gözlerimle şahit oldum. Hak taraflarına saldıran o kendini bilmez, insanlıktan nasibini almamış o güruh, hak taraflarının karşı koyuşuyla nasıl çil yavrusu gibi dağıldıklarını ve sığınacak bir delik aradıklarını kendi gözlerimle gördüm. Ama biz ıslah taraftarı olmasaydık onlara büyük zararlar verebilirdik. Ve buna da kesinlikle şahit oldum ki Gever halkı bu bir grup güruha gereken desteği vermemiştir. Çünkü Kürt halkı Müslümandır. Ve ancak imanı için kanından ve canından vazgeçebilir.
Korkmayın, üzülmeyin. Eğer inanmışsanız üstün gelecek olanlar sizlersiniz.
Allah’a emanet olun.
 

Onlar yeryüzünde (Allah’ı ) aciz bırakacak değillerdir. Onların Allah’ tan başka velileri, dostları yoktur. Onlar için azab kat kat arttırılır. Onlar hakkı dinlemeye güç yetiremiyorlar/ tahammül edemiyorlardı ve göremiyorlardı da. İşte onlar nefislerini hüsrana uğratanlardır. (ilah olarak kabul edip) uydurdukları şeylerde kendilerinden uzaklaşıp kaybolmuştur. Hiç şüphesiz ahirette daha çok hüsrana uğrayacak olanlarda kuşkusuz onlardır. (Hud:20,21,22)

Hüseyin Alioğlu / Mardin (Kızıltepe)

   Not: Doğrugenc`e gelen yazılar imla tashihinden geçmeden olduğu gibi verilmektedir. Bundan dolayı imla hataları tamamıyla yazıyı gönderenden kaynaklanmaktadır.

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir