• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
Öğrencilere deprem anında nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) "1-7 Mart Deprem Haftası" dolayısıyla Merkez İmam Hatip Lisesinde deprem, kurtarma ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikat öncesi okulda bulunan öğrencilere, deprem ve yangın anında nasıl davranmaları gerektiği AFAD uzmanları tarafından anlatıldı. Daha sonra çalan alarm sesiyle sınıfta sıraların altına giren öğrenciler, deprem pozisyonu aldıktan sonra, ikinci alarm sesiyle okulu boşaltarak, bahçedeki güvenli alana geçti. Bahçede, öğrencilere yangının nasıl söndürüldüğü ve mahsur kalan bir kişinin binadan kurtarılışı tatbikatla gösterildi.

Tatbikat sonrası açıklama yapan, Vali Mehmet Emin Bilmez, Van ilinin bir deprem kuşağında yer aldığını ifade ederek bunun için de depremle birlikte yaşamayı insanlara öğretmek zorunda olduklarını belirtti.

Vali Bilmez, "AFAD ekiplerimiz ilimizin tüm okullarında 'Deprem Haftası' nedeniyle farkındalık oluşturmak ve insanlarımızı bilgilendirmek amacıyla tatbikatlar yapmaktadır. Bilindiği gibi ilimiz bir deprem kuşağında bulunmaktadır ve bu nedenden dolayı depremle birlikte yaşamayı insanlarımıza öğretmek zorundayız. İnşallah bölgemizden yaşanan depremler, eski depremler gibi bize hasar vermeyecek. Bina stokumuzu buna göre yapacağız. Deprem anında daha bilinçli hareket edeceğiz. Bu tatbikatta görev alan bütün arkadaşlarımı kutluyorum. İnşallah depremlerin hasar vermediği bir ülke olacağız." dedi.

Program Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindeki kurum müdürlerinin 2011 yılında meydana gelen depremle ilgili fotoğrafların sergilendiği sergiyi gezmesiyle son buldu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir