• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Eğitim şart dediniz ama…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Pınar Türkoğlu  instagram hesabından 3 çarşaflı hanıma ait görseli 'yazacak şey bulamadım...' diyerek paylaştı. ‘Yazacak bir şey bulamadım…” paylaşımı ile çarşaflı bayanları azgın takipçilerinin hedefi haline getiren Türkoğlu amacına ulaştı ve eğitimli! takipçileri iğrenç yorumlarda bulundu.

Türkoğlu’nun paylaşımının altına "Bu ülkede nelere alışmadık ki. Bunlar daha iyi günlerimiz." Yorumunda bulunan Profesör. Prof. Dr. Ahmet Umut Güler ötekileştirici bir üslup kullandı. Anlaşılan o ki, bu ülkede başörtülülerin, çarşaflıların kendileri ile eşit imkan ve şartlara kavuşması eğitimli Prof için sabredilmesi gereken bir mesele idi. Öyle ya onlar için başörtülü kadın, hastanede temizlik işi yapacaktı… Çarşaflı kadın ise zinhar toplum içine çıkmamalıydı.

Elbette haddi aşan yorumlar bununla sınırlı değil!

Dr. Duygu Ofoğlu “Ortalama zekâya sahip bir insanı bu hale, sokabilen inanç sistemini ve bunu sağlayan güç her neyse onu korkunç kıskanıyorum." Yorumu ile eğitim ile insanların bir arada yaşama kültürüne sahip olacağını düşünen insanları her halde feci bir şekilde yanılttı. Zira doktor olabilecek kadar eğitimli ama çarşaflıya ve İslam inancına tahammülsüz olabilecek kadar saldırgan!

Hızını alamayan eğitimli! mutlu! ama saldırgan azınlık çarşaflı 3 hanımefendiye ‘Kalorifer Böcekleri’ diyebilecek kadar izandan uzaklaştı. Dişçi malzemesi sattığı anlaşılan Çarşı Dental isimli hesap 3 hanım için  'Kalorifer Böcekleri' yakıştırması yaparak hadsizlikte sınır tanımadı.

Türkoğlu’nun eğitimli ama saldırgan takipçilerinden bir diğeri de diş hekimi… Ahmet Mustafa Zeren… Zeren çarşaf giyen kadınlara hitaben 'Ninja' sözcüğünü kullanmaktan utanmadı.

Şortlu kadın meselesinde cadı avına çıkan çok eğitimli taifenin 3 çarşaflı kadına karşı kullanılan bu saldırgan ve ötekileştirici dil konusunda herhangi bir tepki vermeyeceği son derece net!

İşte Muhsin Şenol'un paylaşımı!

https://twitter.com/Muhsinsenol/status/1102522352359878657

Bu haberler de ilginizi çekebilir