• DOLAR 32.518
  • EURO 34.668
  • ALTIN 2491.732
  • ...
`Hz. Fatıma Annemiz Bizim İçin Örnektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Mustazaf-Der Bingöl Şubesi Bayan Komisyonu, `Dünya Müslüman Kadınlar Haftası nedeniyle Hz. Fatıma`yı anma ve anlama programı düzenledi. Yeşilvadi Düğün Salonu`nda gerçekleşen bayanlara yönelik program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Programda, Gülcan Bürkek ve Nejla Sekik, günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptılar.

 

Programda, Hz. Fatıma`nın hayatından kesitler sunuldu. Peygamberimizin, biricik kızı olan Hz Fatıma`ya çok değer verdiğini belirtilen konuşmada, Hz Fatıma ile Hz Ali`nin evliliğine değinilerek, "Hz. Fatıma, Hz. Ali ile evlendiğinde sadece 9 parça eşyası vardı. Hz. Fatıma`ya çeyiz olarak sadece evde ihtiyacı olabilecek eşyalar verilmişti. Daha sonra Hz. Fatıma anne oluyor. Hz. Fatıma, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin`in annesidir" ifadeleri kullanıldı.

 

Hz Fatıma`nın çok ibadet ettiğine de dikkat çekilen konuşmalarda, "Hz. Fatıma annemiz ayakları şişinceye kadar ibadet eder ve ibadetinden sonra saatlerce dua ederdi. Hz. Fatıma annemiz haya timsaliydi. Ahlakından ve hayasından asla taviz vermezdi. Hz Fatıma annemiz, yüksek bir ahlaka sahipti. Onun dilinden hayırdan başka bir söz çıkmazdı. Kimseyi çekiştirmez ve kimsenin arkasından konuşmazdı. Kötülükten kaçar, iyiliğe eğimliydi. O Müslüman kadınlar için eşsiz bir modeldir. Hz Fatıma`nın yaşamı, günümüz ve kıyamete kadar gelecek olan kadınlara idealdir" denildi.

 

Yapılan konuşmanın ardından şiirler ve ilahiler okundu. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı program, okunan dua, seslendirilen ilahiler ve Hz. Fatıma`nın hayatından kesitler sunulan sinevizyon ile sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22896.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22897.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22898.jpg

Nihat Kanat - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir