• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Yeniden İnşa Edilen Camiye Yardım Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman merkez Saadet Camii imam-Hatibi Mehmet Nezir Akkuş, camilerin Allah`ın inayet ve rahmetinin, feyiz ve ikramının bolca tecelli ettiği kutsal mekanlar olduğunu belirterek, yeniden inşa edilen caminin tamamlanması için yardım talebinde bulundu.

 

İslâm`da mabedin yerinin kelimeyle anlatılamayacak kadar kapsamlı olduğunu ifade eden Akkuş, "Rasulallah (a.s.) Efendimiz, küfürün ve şirkin zulmünden kurtulup Medine`ye hicret ettiğinde henüz şehre girmeden Küba dolaylarında ilk iş olarak bir mescit yap¬tırdı. Ve ilk cumayı da orada kılarak cami ve mescitsiz bir Müslüman beldesinin, içinde incisi bulunmayan sedefe benzediğine işaret¬te bulunduğunu söyledi.

 

"Tarih boyunca İslam`ı ayakta tutan, dinden kaynaklanan ilim ve irfanı yaygınlaştıran ve nesilden nesile ulaştıran vasıtaların ba¬şında cami ve mescit gelmektedir" ifadelerini kullanan Akkuş, açıklamasına şu ifadelerle devam etti: "Beldelerin Allah`a en sevimli yerleri mescitlerdir. Beldelerin Allah`a en sevimsiz yerleri de çarşı ve pazarlardır." (Müslim Mesacid, 288) "Allah`ın mescitlerini ancak Allah`a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekâtı veren ve Allah`tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır." (Tevbe 18)"

 

Tüm Batmanlı hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini dile getiren Akkuş, "Camimizin yıkımından ve yapımından ta bugüne kadar hayırlarından vazgeçmeyip de yardımcı olanlardan Allah razı olsun" dedi.

M. Sıddık Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir