• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muhabbetlerin vazgeçilmezi çay artık şekersiz tercih ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

MARDİN - Çaysız bir gün geçirmenin düşünülemediği Türkiye'de çaylar artık şekersiz tercih edilmeye başlandı. Sabahın ilk ışıklarıyla gece geç saatlere kadar herkesin severek içtiği çay, dostluk ve muhabbetin simgesi haline gelmiş durumda.

Günün her saatinde tüketilen, sohbetlerin vazgeçilmez içeceği, keklerin, pastaların yol arkadaşı ve soğuk günlerin iç ısıtıcısı olan çay, kültürümüzde önemli bir yere sahip. Uzun yıllardır tüketilen çay, özellikle kalabalık ortamlarda daha çok tercih ediliyor. Yemeklerin hemen ardından içilen çay ise sindirimde hazmı kolaylaştırır.

Çay şekerli mi içilmeli şekersiz mi?

"Çay şekerli mi içilmeli şekersiz mi?" sorusunu yanıtlayan vatandaşların çoğu, çayın şekersiz içilmesi gerektiğini belirtti. Hastalıklara rağmen şeker kullanamaya devam eden bazı vatandaşlar ise röportajdan sonra artık şeker kullanmayacaklarının sözünü verdi.

"Günde 10-15 bardak çayı şekersiz içiyorum"

Çayın şekerli veya şekersiz içmenin insanların damak zevkine göre değiştiğini söyleyen Mehmet Kakız, çayı şekersiz içmenin daha sağlıklı olduğunu söyledi.

Kakız, "Son zamanlarda insanların şekersiz çayı tercih etmesi sağlık ile ilgilidir. Başta şeker hastalığı olmak üzere başka diğer hastalıklara da bağlıdır. Çünkü şeker sağlığa zararlıdır. Ben de günde 10-15 bardak çay içiyorum. Bu sabah evde bir demlik içtim. Dayılarım geldi parkta da 2 tane daha içtim. Daha önce bir iki şeker çaya atardım sonra yarım şekere indim şimdi ise genelde şekersiz içiyorum." dedi.

"3 beyazdan uzak durmak lazım"

Çayın vazgeçilmez olduğunu dile getiren Hatip Kurul, çayı çok sevdiğini ve şekersizini tavsiye ettiğini belirterek, "Sağlığımız için ne kadar şekersiz çay içersek o kadar iyidir. Çünkü şeker sağlığa zararlıdır. Doktorlar; şeker, tuz ve un olan 3 beyazdan uzak durulması tavsiyesinde bulunuyorlar. İnsanlar bunlardan uzak durması lazım." diye konuştu.

"Böyle bir röportaj yaptığınız için bundan sonra çayı şekersiz içeceğim"

Çayı şekersiz içemediğini ve çocukluğundan beri şeker kullandığını belirten Ahmet Taşkan, röportajdan sonra artık şeker kullanmayacağını söyledi.

Taşkan, "Şeker hastalığım da var ama şekeri terk edemiyorum. Birkaç ay terk ettim kabız oldum tekrar başladım. Sağlık açısından zararlı olduğunu biliyorum doktora gittiğimde 'şeker ve sigarı terk edin' diyor ama terk edemiyorum. Madem siz böyle bir röportajı yaptığınız, sizin için terk edeceğim ve çayı bundan şekersiz içeceğim." dedi.

"10 yıldır çayı şekersiz içiyorum"

Şeker hastası olduğu için çayı şekersiz içtiğini söyleyen Hasan Akgüç, "10 yıldan beridir çayı şekersiz içiyorum ve şekersiz çayı daha çok seviyorum çünkü şekersiz çayın tadı daha güzeldir. Kimseye de şekerli çay tavsiye etmiyorum. Şekersiz içsinler, daha iyidir." ifadelerini kullandı.

"Çayı şekersiz içiyorum, herkese tavsiye ediyorum"

Şekerin insan sağlığına zararlı olduğu için çayı şekersiz içtiğini belirten Mehmet Reşit Erdem, "Yaklaşık 11 senedir şekeri bıraktım. Çayı şekersiz içiyorum. Şekersiz çayı acı kahveyle değişmem. Şekersiz çayın lezzeti acı kahveden daha güzeldir, bana öyle geliyor. Herkese de şekersiz çayı tavsiye ediyorum. Çünkü daha güzel daha iyi ve daha sağlıklıdır." dedi.

"Müşterilimiz artık şekersiz çay tercih ediyor"

Yaklaşık 20 yıldır çaycılık yaptığını ve eskiye nazaran müşterilerinin artık şekersiz çay içtiğini aktaran Fatih Seyitoğlu da şunları söyledi:

"Şeker kullanımı eskiye nazaran azalmış. Eskiden 3 şeker atanlar şimdi 2, 2 şeker atan bir şekere, bir şeker atan da artık onu da kullanmayarak çayı şekersiz içiyor. Birçoğu şekerin sağlığa zararlı olduğu için hiç kullanmıyor. Şeker kullanımı baya azalmış. Eskiden hafta da bir koli şeker tüketirken şimdi 15 pakete düşmüş. Millet artık şekere karşı daha duyarlı ve o hassasiyeti gösteriyorlar." (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)





























Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir