• DOLAR 32.586
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.717
  • ...
Mavi Marmara Şehitleri Adana`da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Filistin`e insani yardım götürürken İsrail askerlerince katledilen Mavi Marmara gemisinin dokuz şehidi için tüm yurtta anma etkinlikleri yapılırken bir etkinlik de Mavi Marmara`nın Adana`lı şehidi Çetin Topçuoğlu`nun memleketi Adana`da gerçekleşti.

 

İHH`nın öncülüğünde Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) tarafından organize edilen etkinlik, Merkez Park Açık Anfi`de 20.30`da başladı. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Yazar Ramazan Kayan Hoca ve Şehit Çetin Topçuoğlu`nun eşi Çiğdem Topçuoğlu`nun konuşmacı olduğu geceye bayanların yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken iki bin kişilik açık anfi tamamen doldu.

 

Dünya Şampiyonu şehit Çetin Topçuoğlu`nun öğrencilerinin sunduğu karete gösterimi ile start alan gece, Kuran tilaveti ve çeşitli sinevizyon kliplerinin gösterimi ile devam etti.

 

Gecede ilk söz alan Adana İnsani Yardım Derneği(ADYAR) Başkanı Veysel Tepeli selamlama konuşması yaptı. Mavi Marmara Şehitlerini anma etkinliğini sadece ADYAR`ın değil, Adanalı 10`a yakın derneğin organizasyonda emeği olduğunu belirtip, hepsine teşekkür etti. Daha sonra Marmara Gazisi Muhyettin Yıldırım, duygulu kısa bir konuşma yaptı.

 

Selamlama konuşmasının ardından Filistin ve Mavi Marmara Gemisi konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Her bir şehit adına bir çiçeğin sahneye yerleştirildiği etkinlikte, her bir şehit anlatılırken gökyüzüne bir havai fişek atılması renkli görüntüler oluşturdu.

 

Daha sonra kürsüye gelen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara Gemisinin amacına ulaştığını ve ikinci filonun da muhakkak yola çıkacağını belirtti.

 

İsrail, Mavi Maramara`dan sonra Mısır ve Türkiye`yi Kaybetti
Size müjde veriyorum, diyerek sözlerini sürdüren Yıldırım; "Mavi Marmara`nın birinci seferi başarıya ulaşmıştır. Mısır Firavunu yıkılmıştır. Refah kapısı açılmıştır. Yolumuza devam edeceğiz. Nereye kadar? Yeryüzündeki bütün diktatörlükler yıkılıncaya kadar. Mavi Maramara`dan sonra İsrail, Mısır`ı kaybetti. Türkiye`yi Kaybetti. Hemen Amerika`ya sığındı. Amerike Türkiye`ye mektup yazdı. Aman bu filoyu yola çıkartma, diye. Çünkü bunun hiçbir anlamı yoktur, Refah kapısı açılmıştır, dedi. Biz de Amerika`ya diyoruz ki, en son akıl alacağımız yer sizsiniz. Amerika önce Afganistan`ın hesabını verecek. Sonra Irak`ın hesabını verecek. Şimdi hangi yüzle bu utanmaz adamlar kalkıp ta bize mektup yazıyorlar. Biz sizi asla din
lemeyiz. Bu yol açılmıştır. Mavi Marmara yoluna devam edecek. "dedi.

 

Yola Çıkmayın Diyenlere Cevap:

Bazıları bize diyor ki Refah kapısı açıldı, niçin gidiyorsunuz? Doğru Refah kapısı açıldı, ama bunun için Ariş`te taş yedik, Mavi Marmara`da can verdik, Akdeniz`e kanımızı akıttık ta o Refah kapısı öyle açıldı. Kendiliğinden açılmadı, Çetin Topçu`lar açtı bu kapıyı. Yine birileri bize akıl veriyor, her kes duysun ve konuşmalarına dikkat etsin. Diyorlar ki gitmeyin nasıl olsa ambargo kalktı, eğer geçen yıl yola çıkarken İsrail, Amerika ve o zaman ki firavun Hüsnü Mübarek çıkıp deselerdi, Refah kapısını açacağız, bu Mavi Marmara`ya gerek yok, o zaman vazgeçer, yola çıkmaya bilirdik. Ama artık bu bizim için yeterli değil. Neden? Çünkü 9 kardeşimizi şehit verdik. Bunun karşılığını mutlaka alacağız."dedi.

 

Batının iki yüzlülüğüne dikkat çeken Yıldırım; "Hani siz bu ambargoyu niçin yapıyordunuz, Hamas seçimlerde başa geldi. Hamas`a yönelik yapıyordunuz bu ambargoyu, Anne ve babaların verdikleri oylardan dolayı çocukları mahkûm ettiniz, öldürdünüz, ilaçsız bıraktınız, yiyeceksiz bıraktınız. Peki, şimdi Hamas ve Filistin kurtuluş Örgütü anlaştı, seçimlere giriyorlar. Buradan Dünya hükümetlerine sesleniyorum İkiyüzlü olmayın, seçimlere girsin diyordunuz, giriyorlar. O zaman İsrail`in ambargoyu denizden sürdürmesine niçin izin veriyorsunuz. Bizim seyahat özgürlüğümüz var, istediğimiz yerden Filistin`e gideriz. Ha şunu da unutmayın zannediyorsunuz ki bizm için sadece Gazze,Hayır, biz oraya sizin alt üst ettiğiniz hukuku yeniden tahsis etmek için, insanlık için gidiyoruz. Size müjde vereyim, biz oraya Mescidi Aksa yürüyüşünü tamamlamak için gidiyoruz. Şimdi dünya liderleri mektupları havalarda uçuşturuyorlar. Bu filo yola çıkmasın. Tamam, bu filo gelmesin, o zaman ablukayı hukuken de kaldırın. Şu an bu abluka hukuken kalkmış değil. Kaldırırsanız, o zaman zaten her isteyen gemilere binip Gazze`ye gidebilir. Sizin derdiniz nedir? Onların istedikleri başka onlar istiyorlar ki Ortadoğu`yu avucumuzun içine alalım ve Ortadoğu`nun bütün zenginliklerini Hayfa`dan batıya aktaralım. Ama artık imkân yok. Neden? Şu geceye gelenler burayı doldurdular. Bu kalabalık gibi her ilimizde topluluklar var olduğu müddetçe Türkiye`de asla siyonizim dostluğu olmaz. Biz kazandık Allah zaferinizi mübarek etsin"dedi.

 

İsrail Gemilerin Geçişine İzin Vermezse Deniz İntifadası Başlar.
Yola çıkacak yeni filo hakkında bilgiler veren Yıldırım; " 15 tane gemi içerisinde yardımlarla birlikte yola çıkacak. Yüzün üzerinde ülkeden katılımcı olacak. İsrail yine bağırıyor, izin vermeyiz diyor. Ya sizin bize izin vermemeniz sadece bizim işimize yarar. İstiyorsanız Gazze kapılarını kapatın. İstiyorsanız bizi günlerce Akdeniz sularında tutun. Biz de bütün dünya ülkelerine çağrı yapalım. 15 gemi yüzlerce gemi olsun ve deniz intifadası başlasın. Bakalım nasıl karşı koyacaksın."dedi.

 

Yeni Filo İçin Başvuranların Sayısı Beş Yüz Bini Geçti.
Geçen yıl bu gemilere binmek için bin kişi başvurdu. Şimdi bu sayı beş yüz bini aştı. her geçen gün siz vurduğunuz için insanlar gayrete geliyor. Ama ilginç bir şey oldu, 31 Mayıs ta gitmeyi erteleyince İsrail, şımardı ve ne dedi biliyor musunuz? Bunlar gemilere binecek adam bulamadılar ve gemilere yükleyecek yardım toplayamadılar, dediler. Bunları kendi gazetelerinde yazıyorlar, onun için gemileri 31 Mayıs`ta kaldırmadılar, diyorlar. Şimdi size sormak istiyorum. Bu gemilere binmek istiyor musunuz? O zaman sizden bir ricam var, bu gemiye binecek en az bir milyon başvuru istiyoruz. Gemiye binip binmemek önemli değil, Türkiye`den iki yüz kadar insan binecek. Hepiniz başvuru dilekçelerini doldurun, internetten de başvurun. Eğer başvurumuz bir milyonu aşarsa İsrail şundan korkacak. Ya bunlar bin kişiydi biz dokuzunu şehit ettik, bu bin kişi oldu bir milyon kişi. Eğer yine vurursak bu sefer on milyon kişi olurlar. Bunun altından kalkamayız. Şunu söylüyoruz. Biz Allahtan başka kimseden korkmuyoruz. Eğer hayatımızda bir kere öleceksek, o da Allah için olsun, hiç önemli değil."dedi.

 

Bizim Sürgün Edilmemiz Seyahat, Hapsedilmemiz Halvet, Öldürülmemiz İse Şahadettir.
Mavi Marmara`nın olması muhtemel bir Ortadoğu savaşını engellediğini belirten Yıldırım; Biz yola çıktık ve dokuz kardeşimizi şehit verdik. Ama sonunda başardık, İsrail yalnız kaldı. Olası Ortadoğu savaşı olmadı. Dünyanın kurtuluşu için bu yeni filoyu da yola çıkartmak zorundayız. Allah yolumuzu açık etsin. Düşmanımız bize ne yapabilir ki, biz cenneti yüreğimizde taşıyoruz. Sürgün edilmemiz seyahat, hapsedilmemiz halvet, öldürülmemiz ise şehadettir."diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yıldırım`dan sonra sahneye gelen Şehit Çetin Topçuğlu`nun eşi Çiğdem Topçuoğlu oldukça duygusal bir konuşma yaptı. Konuşmanın tesiri ile hem kendi hem seyirciler göz yaşlarına hakim olamadı.

 

Geceye konuşmacı olarak katılan Ramazan Kayan hoca ise, Mavi Marmara hadisesini ve gemide yaşadıklarını anılarını kısaca anlattı. Gemide şehit Çetin Topçuoğlu`na evine misafir olmak için söz verdiğini ve bu gece onun evinde misafir olacağını söyleyen Kayan hoca şehitlerin ölmediğini Çetin Topçuoğlu`nun da bundan haberdar olacağını ve onun şefaatini arzuladığını ifade etti. Hz Musa`nın annesi tarafından kundaklı nehre bırakılmasıyla Firavun`un saltanatının yıkıldığını belirten Kayan Hoca, Ashabı Sefine olarak adlandırdığı Mavi Marmara`nın da Akdeniz`e açılarak zamanın firavunlarını alaşağı edeceğini söyledi.

 

Yapılan konuşmaların ardından sahneye gelen sanatçı Ömer Karaoğlu geceye renk kattı. Gece 11.30`da son buldu.
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22894.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22893.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22892.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22891.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22890.jpg

Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir