• DOLAR 32.502
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2487.721
  • ...
Sakalından Dolayı Mağdur Edildiğini İddia Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa`da Demirdöküm Firması`nda çalışan Fevzi Acet yetkili servisi sahibi Yılmaz Tepeli`nin her gün düzenli bir şekilde makine ile sıfır olarak kestirdiği kirli sakalını bahane edilerek işine son verildiğini ileri sürdü.


İşten çıkarılan işçi Fevzi Acet yaşadıklarını şöyle anlattı: " Çalıştığım Demirdöküm firmasının Şanlıurfa yetkili servisinin sahibi Yılmaz Tepeli birkaç gün önce çalışan bütün işçilere sakallarını günlük kesmeleri konusunda uyarılarda bulundu. En son dün ya sakalınızı kesersiniz ya da sizi işe çıkaramam, çünkü yarın müdür gelecek teftişlerde bulunacak onun için herkes sakalını kessin dedi. Ben de her zaman yaptığım gibi sakalımı traş makinesi ile sıfır olarak kestim. Bir insan dikkatli bakmazsa benim sakalımı jilete vurduğumu zanneder. Sabah her zaman ki gibi işe geldiğimde Yılmaz Tepeli bütün işçileri servise gönderdi. Beni herhangi bir işe göndermedi. Ben de neden beni işe göndermedin dedim, Tepeli de bana sen işten anlamıyorsun dedi. Şimdiye kadar anlıyordum da şimdi mi anlamıyorum dedim. Tepeli seni bu şekilde servise çıkaramam senin sakalın var dedi. Serviste çalışan diğer elemanların her biri bir çeşit giyiniyor. Top sakal bırakıyorlar onlara aynı şeyi niye yapmıyorsun dedim. O da bana top sakal modadır dedi. Sonra hesabımı çıkarıp paramı verdi. Yani beni işten çıkardı. Hatta bugün işbaşı yapan bir elemanın sakalını hemen sabah kesmesi için işçiler tarafından uyarıldı. Yeni elemanda sakalı gidip sakalını kesmek zorunda kaldı."

Demirdöküm Şanlıurfa Yetkili Servisi Yılmaz Tepeli ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada Fevzi Acet`i iki ay önce ustabaşı olarak işe aldığını ifade etti. Tepeli, "Fevzi Acet bize her türlü cihazdan anladığını söyledi. Fakat iki ay süre zarfında işten yeterince iyi anlamadığını anladık. Biz de işi iyi öğrenmesi için atölyede bırakıp işe göndermedik. Kendisi de kızarak işten ayrılmak istedi ve işten ayrıldı. Bizim firmamız servis elemanlarının müşteriye karşı tavırlarını denetler. Bunun için cihazları bozulan müşteriyi arar ve servis elemanlarının kılık kıyafetinde konuşma şekline kadar sorar ve şikâyetleri dinler. Bu şikayetler arasında sakallı servis elemanlarını istemeyen müşterilerimizde oldu." ifadelerini kullandı.

Yılmaz Tepeli`nin söylediklerini yalanlayan mağdur Fevzi Acet, tamamıyla her gün sakalını jilete vurmadığı için işten çıkarıldığını tekrarladı. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir