• DOLAR 32.572
  • EURO 34.907
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Özgür Eğitim Sen Okullara Yönelik Saldırıları Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Özgür Eğitim-Sen Batman il Temsilcisi Mustafa Sevinçer, son günlerde  okullara yönelik artan saldırıları kınamak amacıyla yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Son zamanlarda bölgede okullara yönelik yapılan saldırıların devam etmesinin eğitim camiasını kaygılandırdığını belirten Özgür Eğitim-Sen Batman il Temsilcisi Mustafa Sevinçer, geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır, Şırnak ve Van`da okullara yapılan saldırıların Batman`la devam ettiğini ifade etti.

 

Batman merkezde Vakıfbank İlkokuluna dün bir grubun taşlarla saldırdığını söyleyen Sevinçer, \"Okulda öğrenci ve öğretmenlerin derste olduğu esnada yapılan saldırıda okulun camlarının büyük bir bölümü kırılmış öğrenci ve öğretmenler bir süreliğine derse ara vermek zorunda kalmıştır. Okullara yönelik yapılan taşlı sopalı ve molotoflu bu saldırıları hiç kimsenin tasvip edemeyeceği gerçeğinden hareketle Batman Özgür Eğitim-Sen olarak bizler de bu saldırıları tasvip etmediğimizi ve bu olayları kınadığımızı ifade ediyoruz\" dedi.

 

Sevinçer, tüm eğitim camiasının ve eğitim sendikalarının birlikte tepki vermeleri gerektiğini vurgulayarak, \"Eğitim kurumlarına yönelik bu tür saldırıların hiç kimseye faydasını olmadığını hatta toplumunun tamamına zararının olduğu gerçeğini hatırlatmak isteriz. Yıllardır şiddetten fazlasıyla nasiplenmiş bölge insanları olarak şiddetin bir yöntem olamayacağını ifade ederek bu ve buna benzer hadiselerin bir an önce son bulmasını umut ediyoruz\" diye kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir