• DOLAR 32.602
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2489.266
  • ...
Kiraz Üreticileri Valiyi Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Şener Uysal, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık ve Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal, Vali Halil İbrahim Daşöz`ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette kiraz üretimi ve ihracatının daha iyi yapılabilmesi, Manisa`da yeni kurulan Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü`nün hibe destekleri konuşuldu.

Türkiye`de kiraz ihracatının yüzde 50`si ve 60-70 bin ton kiraz ihracatının yaklaşık 35 bin tonunun Manisa`dan gerçekleştiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Şener Uysal, \"İşletme, soğuk hava depoları ve ihracat firmalarının ilimizde bulunması dolayısıyla diğer illere de kiraz ihracatında hizmet ediyoruz\" dedi.

Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal, Vali Daşöz`e, \"Sancaklı Bozköy`de hazineye ait iki parça olan 138 dönüm parçanın kiralanması için Milli Emlak Müdürlüğüne müracaatımızı yaptık. Kiralayacak olduğumuz arazi üzerinde kiraz alım satım yeri, soğuk hava deposu ve arge çalışmaları yapabileceğimiz çok geniş kapsamlı bir projemiz taslak halinde.\"diye konuştu.

Manisa`nın tarımda ilerlemesi konusunda tarım teşkilatının çok büyük çalışmalar yürüttüğünü belirten Vali Daşöz, İl Özel İdare olarak da destek olduklarını söyledi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir