• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bozyiğit İlköğretim Okulunun Hasar Durumu Hala Meçhul
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Köylülerin iddiasına göre, geçen yıl 9 Kasım tarihinde yaşanan ikinci depremde hasar gören ve eğitime kapatılan 450 öğrencili Bozyiğit İlköğretim Okulunun aradan geçen bir yıla rağmen kesin hasar tespiti sonuçlanmadı.

 

\"Okula Yeni Başlayan Çocuklarımız Ciddi Sıkıntılar Yaşıyor\"
9 Kasım tarihinde meydana gelen 5,6 şiddetindeki depremde okullarının hasar gördüğünü aktaran köy sakinlerinden Celal Karakoç \"Okulumuz ikinci depremde hasar gördü. Tespit ekibi geldi. Karot örneklerini aldılar. Ancak arada bir yıl geçmesine rağmen sonuç yok. Okul ne yıktırıldı nede güçlendirildi. İlköğretim olduğu için 6 yaşında olan çocuklarımız var. Bunlar taşımalı eğitim ile Gürpınar merkeze gidip geliyor. Özellikle yeni okula başlayan çocuklarımız ciddi sıkıntılar yaşıyor. Köy halkı olarak okulun hasar durumunun bir an önce açıklanmasını ve bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.\" dedi.

 

\"Kış Mevsimi Gelmeden Bu Mağduriyetimizin Giderilmesini İstiyoruz\"
Köy sakinlerinden Ramazan Yüca ise okulun beton kalitesinin çok düşük olduğunu belirterek, \"Okulun yapım aşamasında da bunu müteahhit ve mühendislere söylemiştik. Ancak dikkate almadılar. Beton kalitesi C7-8 olarak ölçülmüş çatlayan kısma dikkat edin. Topraklı kom çoğunluktadır. Beton kalitesi çok düşüktür. Bizler arkadaşında ifade ettiği gibi küçük çocuklarımızı Gürpınar merkeze gönderiyoruz. Taşımalı olarak önümüz kıştır. 6 yaşındaki çocuk her gün nasıl 17 km yol gidip gelsin? Yetkililerin bu mağduriyetleri görmesini ve kış mevsimi gelmeden buna bir çare bulmasını istiyoruz.\" İfadelerini kullandı.

 

Telefonla görüştüğümüz Köy muhtarı da Okul noktasında sıkıntı yaşadıklarını ve Şuan Yaklaşık olarak 500 öğrencilerinin taşımalı sistemle Gürpınar ilçesine gidip geldiğini özellikle yaklaşmakta olan kış mevsimi nedeniyle ailelerin büyük bir tedirginlik yaşadığını belirtti.

 

Öte yandan bazı köylüler depremde hasar gören okulun yıktırılacağını ancak, yıkımın okulu yapan müteahitin mahkeme sürecinden dolayı gerçekleştirilemediğini iddia ettiler.(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir