• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Özürlü Bakım Ücretleri Faiziyle Birlikte Geri İstendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 2007 - 2010 yılları arasında verdiği bakım ücretlerini fazladan ve yersiz buldu.

İlgili Bakanlık müfettişleri başvuru tarihi itibariyle özürlü yakınlarına verilen özürlü bakım ücretlerini, yaptıkları inceleme sonrası iptal ederek kabul ediş tarihini esas alarak bakım ücretlerinin geri verilmesini öngördü. Bunun üzerine verilen paraların tümü faiziyle birlikte geri ödenmesi için özürlü yakınlarına ihtar mektubu gönderildi.

Batman`da yüzlerce vatandaş bu uygulamayla karşı karşıya kalırken, kendilerinden kaynaklanmayan bir hatanın bedelini faiziyle geri ödettirilmesine tepki gösterildi. Özürlü yakınlarından bazıları 6 bin TL`ye kadar parayı faiziyle birlikte geri iade etmek zorunda bırakıldı.

Özürlü yakınlarından A. Hâkim Şimşek, "Bizden kaynaklanmayan, ancak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelinin iyi niyetinden kaynaklanan bir yanlışın bedeli faiziyle bizlere ödettiriliyor. Benim gibi yüzlerce vatandaş bu uygulamanın mağduru. İstenen faiz oranı kimilerinde normal bedelin yarısını dahi buluyor" dedi. (M. Salih Özcan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir