• DOLAR 32.573
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2437.984
  • ...
Çocukları Yakmak Vahşet Değil midir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre Devlet Hastanesi`nde tedavi gören Fehmi Fidan`ın amcası Mahmut Fidan, "Yeğenimin ailesi köyde oturuyor. Maddi durumları olmadığı için Cizre`ye yurda gönderdiler. Vatanına milletine faydalı olsun diye gönderdiler. Ama maalesef bırakmıyorlar. İnsan insanı yakmaz. Lanetliyoruz. Çocuğu diri diri yakmışlar. Bütün Türkiye görsün, bu vahşet değil de nedir?" diye sordu.

Durumu ciddiyetini koruyan Fehmi Fidan`ın annesi Hidayet Fidan ise oğlunun acılar içinde kıvrandığını söyledi. Kendilerinin okuyamadığını, zaten maddi durumlarının da iyi olmadığını anlatan anne Fidan, "Biz oğlumuz okula gönderdik. Durumumuz yok, fakiriz. Çocuğumuzu herkese, tüm toplumumuza faydalı olsun diye gönderdik. Herkese faydası olsun istedik. Ama böyle yaptılar." şeklinde konuştu.

Fehmi Fidan`ın dayısı Mahmut Onur ise, imam hatip öğrencilerinin kaldığı yurda yaklaşık 50–60 kişilik bir grubun molotoflarla saldırdığını kaydetti.

Çocukların büyük çoğunluğunun ailesinin köyde olduğunu ve maddi durumlarının kötü olduğunu vurgulayan Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeğenim de çok çalışkandı. Ailesi okuması için gönderdi. Fakirler ve evleri köyde. Okusun, halka, millete, insanlara faydalı olsun diye gönderdiler. İşte maalesef halkımızı birbirine düşürenler var. İnşallah biz hep beraber bunun önüne geçmeye çalışacağız. Hiç kimse oyuna gelmesin. Benim çocuğum, diğerinin çocuğu fark etmez. Sonuçta bu halkın çocuğudur."

Öte yandan, yurda atılan molotof kokteyli sebebiyle vücudunda ağır yanıklar oluşan Fehmi Fidan, ilk tedavisinin yapıldığı Cizre Devlet Hastanesi`nden ambulansla Kızıltepe`ye gönderildi. Burada Sağlık Bakanlığı`na ait hava ambulansına aktarılan Fidan, Ankara Dışkapı Araştırma Hastanesi`ne gönderildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir