• DOLAR 32.576
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2428.647
  • ...
Siyonist Yazar `Hamas`ın Füzeleri Durdurulamaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist yazar Reuven Pedatzur, işgal ordusunun Siyonist rejimin güney bölgesine düşen füzelere çözüm bulmasının çok zor olduğunu belirterek, Siyonist Genelkurmay Başkanı`nın bu durumu işgal hükümetine izah etmesi gerektiğini yazdı.

Haaretz gazetesinde yayınlanan makalesinde Gazze’den atılan füzelere değinen Pedatzur şunları yazdı: “Sabah-akşam Hamas hareketine karşı tehditler savuran Başbakan ve Savaş Bakanı`nın gürültü koparmalarına, füzeler durmazsa kendilerini acıtacak tedbirlere başvuracaklarına dair tehditler savurmalarına, Siyonist Genelkurmay Başkanı`nın atılan füzelere gereken karşılığı vermeye hazır olduklarını ve bu konuda kapsamlı bir savaş dahil her türlü tedbire başvurabileceklerini ifade etmesine rağmen, “ordunun bu konuda bir çözüme sahip olmadığı ve girdiği Gazze yolunun da çıkmaz olduğu” acı gerçeği de olduğu yerde duruyor.”

Pedatzur devamla şunları yazdı: “Yılbaşından beri Gazze’den Sedirot, Askalan, Bi’ri Seb’a ve diğer şehir ve beldelere binden fazla füze atıldı. Tehlike sirenleri durmadan çalıyor ve sığınaklara koşmamıza neden oluyor. Doğrusu İsrail ordusu son dönemde Hamas ve İslamî Cihad’ın Gazze’den attıkları füzelere karşı koyma sınavını kaybetti. Dökülmüş Kurşun savaşı, suikastlar, hareketlerin alt yapısını yerle bir etme operasyonları, sınıra Demir Kubbe’nin yerleştirilmesi, binaların sağlamlaştırılması ve yeni sığınakların yapılması göründüğü kadarıyla bir işe yaramıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse oyunun kurallarını artık Hamas belirliyor. İstediği zaman füze atıyor, istediğinde durduruyor, ateşkesi kendisi ilan ediyor ve inisiyatifi elden bırakmıyor. Şu anda her şey karşı tarafın elinde.”

Yazar makalesini şöyle bitiriyor: “Farklı düşünme zamanının geldiğini düşünme ve İsrail ordusunun çıkmaz sokağa sürüldüğünü söyleme zamanı geldi. Hamas hareketinin İsrail ordusunun zayıf noktasını tespit etmiş olabilme ihtimalini hesaba katmamız gerekiyor. Atılan füzeleri engelleyecek etkin bir askeri yola da sahip değiliz. Her tehdide karşı askeri bir çözümün olduğuna ve İsrail ordusunun her operasyona uygun bir cevabının olduğuna dair kanaatimize rağmen durum sanılandan daha karmaşıktır ve bu durumda bizim Genelkurmay Başkanı`ndan hükümete İsrail ordusunun başarısız kaldığını ve füzeleri durduracak bir konumda olmadığını söylemesini de herhalde talep edemeyiz. Ancak yapmamız gereken de sanırım budur.”

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir