• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Müslüman Kadınlar İçin Bulunmaz Bir Model `Hz. Fatıma`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl`ün Genç İlçesinde faaliyet gösteren Genç Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği (Genç-Der) Kadın Kolları tarafından Dünya Müslüman Kadınları Günü ve Hz. Fatıma`nın Doğum yıldönümü münasebetiyle Hz Fatıma`yı anma ve anlama etkinliği düzenlendi.

Genç-D er Kadın kolları merkezinde düzenlenen program, Kur`an tilavetinin okunması ile başladı. Hz Fatıma`nın hayatı, şahsiyeti, cesareti, kişiliği, ahlaki, ibadeti, tesettürü ve diğer mümin kadınlara örnekliği detaylı bir şekilde dile getirildi.

BABASININ ANNESİ
Bayanlar tarafında yoğun bir katılım gerçekleştirilen programda konuşan Genç-Der Kadın Kolları Başkanı Ayşe Dener, "Hz Fatıma`nın daha 8-9 yaşlarında babasına, müşrikler tarafından yapılan hakaretlere karşı cesurca direnmiş ve karşı koymuştur. Bu davranışından dolayı, Babası tarafından " Babasının Annesi "hitabına mazhar olmuştur. Hz Fatıma örtüsüne ve ibadetlerini çok dikkat eder asla bu hususta bir gevşekliğe mahal vermezdi, Hz Fatıma çocukluğunda vefatına kadar çok aşlık ve sıkıntılar ile mücadele etti. Babasına olan sevgisi, eşine olan sadakatinden ve çocuklarına olan şefkat ve merhametinden geri durmadı dünya malına tamah etmedi, yoksul ve fakirlere ise çok cömert davranırdı. Evine getirilen yiyeceklerin temiz ve helal olduğunu öğrenmek için önce babasına yedirir, şayet babası yerse öylece helal olduğuna kanaat getirir ve ev halkına ondan sonra yedirirdi" dedi.


MÜSLÜMAN KADIN NASIL OLMALIDIR
Hz Fatıma`nın nübüvvet evinin eşsiz bir öğretmeni olduğunu ifade eden Dener, babasından öğrendiği ilahi emir ve yasakları, müminlerin kadınlarına ve kızlarına aktardığına vurgu yaparak, "Müslüman kadın nasıl olmalıdır. Sorusunun cevabı şüphesiz, Hz Fatıma annemizde şekillenmiştir. Onun örnekliği Müslüman kadınlar için bulunmaz bir modeldir. Müslüman kadın kendi kişilik ve şahsiyetini, hürriyetini ahlak ve edebini ondan almalı, dünya ve ahiret saadetini ve mutluluğu ancak böyle bir kişilik örnek alınarak elde edeceğini bilmelidir. Yine bugün kadının mutsuzluğunun temelinde batının kokuşmuş kültür ve ideolojilerinin dayatmış olduğu hayat ve söylemlerinin olduğu bilinen bir gerçektir. 21.yüzyılda kadının mutlu ve gerçek değerinin elde edilmesini istiyorsak, Hz Fatıma annemizin sabrına, metanetine, Hz. Asiye`nin direniş ruhuna, Hz, Meryem`in masumiyet ve iffetine, Hz Hatice`nin sadakatine ve cömertliğine, Hz Aişe`nin ilmine bürünmüş model kadınların izlerinden gitmeli hayatlarını kendimize örnek almalıyız" şeklinde konuştu.

Program peygamber sevdalıları kız çocuklarından oluşan ilahi grubu tarafından Hz Fatıma`nın hayatının anlatıldığı kısa bir tiyatro gösterimi ile devam etti. Program yapılan bir dua ile son buldu.
Ali Yıldırım-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir