• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van  Milli Eğitim Müdürlüğünden Değerlendirme Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Deprem sürecinin ve sonrasının değerlendirildiği toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve kurum çalışanları katıldı.

 

Geçen yıl yaşanan depremlerden sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları olarak ilde yapılan bütün çalışmalarda özverili olarak görev aldıkları için çalışanlara teşekkür etti. Geçen yıl yapılan çalışmaları değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Sayılır, \"Valiliğimiz işbirliğinde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak depremin ilk gününden itibaren çalışmalara başladık. Bu çalışmalar kapsamında eğitim camiası olarak çadır dağıtımı, temel ihtiyaçların dağıtımında görev aldıktan sonra insanlarımızın yaşam alanları olarak oluşturulan çadır ve konteynır kentlerde eğitimci arkadaşlarımız görev aldı.

 

Öğrencilerimizden ilköğretim, ortaöğretim son sınıf öğrencilerimizi başka illerdeki pansiyonlu okullara yerleştirdik. Valiliğimiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde üç bin öğrencimizi dershaneye gönderdik. İlimizde kalan öğrencilerimizin eğitimlerinin aksamaması için eğitim süresini haftada altı güne ve her gün bir saat fazla ders işleyerek 180 iş gününde diğer illerimizle birlikte tamamladık. Okulları yıkılan veya ağır hasar gören öğrencilerimizi devletimizin imkânları ile başka okullarımıza taşıdık. Devletimizin ve hayırseverlerimizin destekleri ile yıkılan bin on beş dersliğimizin yerine şu an eğitime yetiştirilen ve yapımı devam etmekte olan toplam iki bin beş yüz altmış dersliği yaptık ve yapıyoruz.\" dedi.

 

Güçlendirmeleri yapılan okullar konusuna da değinen İl Milli Eğitim Müdürü Sayılır, \"Güçlendirmelerini yaptığımız okullar, 2007 Deprem Yönetmelik kriterlerine göre yetersiz olduğu için güçlendirilmektedir. Şu an okulları dışında eğitim gören öğrencilerimizi yine geçen sene olduğu gibi devletimizin imkânları ile taşımalarını yapıyoruz. Bu süreçte her konuda bize destek olan Valiliğimize ayrıca teşekkür ederim.\"ifadelerini kullandı.
Yapılan değerlendirme toplantısı bayramlaşmanın ardından son buldu. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir