• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Bankaların Bankamatik Oyunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ATM ’den para yatırdıktan sonra paranın eksik yatırıldığını fark ettiniz fakat makbuz almadı ya da makbuzu yırtıp attıysanız banka kasasında fazla para çıkmadıkça eksik yatırılan paranın geri alınması gibi bir şansınız kalmıyor.

ATM’den para yatırdığınızda yaptığınız bankacılık işleminizi onaylayan makbuzu almadı ya da yırtıp attıysanız size kötü bir haberimiz var.

Şikayetvar.com’a gelen birçok tüketici şikayetine göre ATM’ler tüketicilerin para haznesine koyduğu parayı eksik sayıp eksik yatırıyor. Kayıt altına alınmadığı için parasının buhar olduğunu iddia eden birçok tüketici “ATM yatırılan meblağı eksik algıladıysa hakkınızı nasıl savunacağız?” diye sorarak tüketicileri makbuz almaları ve bu makbuzları saklamaları konusunda uyardı.

PARAMI EKSİK YATIRDI

“Arkadaşımdan sayarak alıp cüzdanıma koyduğum 1300 TL `yi parayı yatırmak üzere ATM`ye gittim.Yatırırken 100 TL yi aldım içinden ve hazneye yerleştirdim.Ekran tam olarak görünmediğinden çıkan rakamı onayladım sonra bir de baktım ki 1200 TL yerine 900 TL yatırılmış,herkesin yaptığı gibi dilekçe yazdım vs. sonra beni arayıp kasada fazla çıkmadığını çıksa arıza vereceğini benim 9 adet 100 luk banknot yatırmış olduğumu söylediler.Kısacası benim 300 liram buhar oldu. Burada sorun şu; ATM yatırılan meblağı eksik algıladıysa hakkınızı nasıl savunacaksınız. Cihazda herhangi bir sorun olmadığı için kasayı açan kişi o fazla parayı kolaylıkla alabilir çünkü kayıt altına alınmamış zaten.”

Bankanın Tüketiciyi Mağdur Eden Yanıtı: “Kasa Fazlası Çıkmadı”

“ATM’den hesabıma para yatırdım. Ancak ATM parayı eksik aldı. Şubeye başvurdum, haklı müşteri hattını aradım ama aldığım cevap çok yavan: kasa fazlası çıkmadı. Yani ben yalan mı söylüyorum? Kamera kayıtlarına bakın parayı atm önünde parayı saydım diyorum. Kamera kayıtlarında bu olmaz deniliyor. Makinenin yaptığı işlem kayıtlarını inceleyin. Ben para yatırdığımda makine ne saymış ne almış. Kasa fazlası yok ne demek? Sizin insana saygınız yok ki zaten.”

YATIRDIĞI PARANIN YARISI BUHAR OLDU

“Geçtiğimiz ay kredi kartımı borcumu yatırmak için AVM`deki ATM`ye gittim. 271 TL olan dönem borcumu 300 TL olarak yatırdım. Ay sonu gelen ekstre de 150 TL yatırdığım görünüyordu. Müşteri Hizmetlerini aradım ve şikayet formu oluşturuldu. 1 haftada sonuca ulaşıldı. Kasada para fazlalığı olmadığı için olumsuz sonuçlanmış. Benim anlamadığım ATM`de 300 TL yatırdığımız göründüğü halde nasıl böyle bir saçmalık olabiliyor. Paramı ya ATM teknisyeni aldı ya da banka. Ayrıca üstüne 55 TL senelik üyelik aidatı ve para eksik yatırıldığı için 4 küsür lira faiz göndermişler.”

HESAPLAR EKSİK ÇIKTI

“ATM`ye gidip hesabıma para yatırdım. Yatırdığım paramın tamamını hesabımda göremiyorum. Hesabımda 22 TL eksik para görüyorum ve parayı yatırdığım esnada buna dair hiçbir açıklama yapmayan bir banka ne derece güvenilir bir bankadır sormak istiyorum. Müşteri ilişkilerini iki kere aradım bu konuda bilgi alabilmek için. İlkinde yaklaşık olarak 10 dk bekledim. İkincisinde ise yaklaşık olarak 25 dakika bekledim. Ve hiçbir müşteri temsilcisine bağlanamadım. Bu nasıl bir bankacılık anlayışıdır? Ben sorunumu nasıl olur da bankama anlatamam?”


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir