• DOLAR 32.562
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.886
  • ...
Sandy ABD seçimlerini etkileyebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`de Sandy kasırgası etkisini kaybederken, ülkenin doğu bölgesinde 17 eyaleti etkisi altına alan doğal felakette ölenlerin sayısının 50`ye ulaştığı belirtildi.

Sandy kasırgası New York ve New Jersey`i geçerek Kanada`ya ulaştı. Kasırgada ölenlerin sayısı 50`ye yükselirken, bu sayının artmasından endişe ediliyor.

Bu arada elektrik kesintisi kasırganın yol açtığı en büyük sorunların başında gelmeye devam ediyor.

New Jersey`de hala sokaklarda tekneler yüzüyor

Sandy kasırgası en çok New York ve New Jersey`i etkilerken, New Jersey`nin okyanus içine doğru uzanan güney bölgesinde hala teknelerin sokaklarda yüzdüğü gözleniyor.

On binlerce insanın tahliye edildiği bölgede, seçim kampanyasını bir tarafa bırakarak afet çalışmalarını yöneten Başkan Barack Obama da bugün New Jersey`de felaket bölgelerini ziyaret ederek bizzat hasar teşhisinde bulunacak.

New York havaalanları henüz uçuşlara kapalı iken, bugün J.F. Kennedy havaalanının kısmen uçuşlara açılacağı öğrenildi.

Sandy oy kullanma oranlarını etkileyebilir

Amerika`nın seçim gündemini alt üst eden Sandy kasırgasının doğu eyaletlerinde seçimlere katılımı da etkileyeceği düşünülüyor. Amerika`da birçok seçmenin oyunu posta yolu ile kullandığı göz önünde bulundurulduğunda, mevcut şartların özellikle yaşlıların oy kullanma oranında düşüşe yol açacağı öngörülüyor. Oy verme işleminin son günü olan 6 Kasım`a kadar elektrik sorununun çözülmemesi durumunda, elektronik ve internet oylarının nasıl kullanılacağı konusunda ise soru işaretleri devam ediyor.

ihlassondakika

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir