• DOLAR 32.532
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.118
  • ...
Abbas Güçlerinin Hamas Arşivini Ele Geçirmesi Ne Anlama Geliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikalı General Keith Dayton güçleri daha önce görülmemiş bir zafer (!) kazandıklarını ifade ettiler. Düşmanları kendi hareket arşivini gizlemekte başarısız kaldı. Ama bundan sonra onların hareket arşivi artık ulusal (!) güçlerin bilgisi dâhilindedir. Sadece onların değil, Siyonist iç istihbarat örgütü Şabak’ın da bilgisi dâhilinde olacak.

Ben, birinci derecede utanç madalyasını hak eden Dayton güçlerini tebrik etmek istiyorum. Basın yoluyla onlar için çok ağır ifadeler kullanmak istemiyorum. Ancak Allah zulme uğrayanların dışındakilerin kötü sözü açıkça söylemesini sevmez.

Batı Yaka’daki bu güçler Hamas hareketinin arşivini kendisine saklayıp, bunu düşmana karşı yapacağı eylemleri engellemede kullanabilirdi. Ancak bunu bir kahramanlık olarak göstermesi ve basın yayın organlarında ilan etmesi tam manasıyla alay konusudur. Akla gelen soru şudur: Acaba Hamas hareketi Batı Yaka’da yasaklı mı? Ve çalışmalarında serbest hareket etme hakkına sahip mi, değil mi? Bürolarını açamaz mı, arşivini kâğıt veya elektronik posta ile yazamaz ve depolayamaz mı? Ulusal bir hareket olan Hamas meşru bir harekettir. Meşru olunca da kendini örgüt veya cemaat olarak gösterir, kendini ifade eder ve her alanda Fetih hareketiyle boy ölçüşür.

Bu soruya cevap vermeden önce şunu ifade etmek istiyorum. Filistin Özerk Yönetim Başkanı ve avanesi Hamas ile uzlaşı görüşmelerinde bulunuyor ve onunla ortaklık kurmak istiyor. Acaba görüşmelere katılan Hamas, Özerk Yönetim güçlerinin arşivini ele geçirdiği hareket değil midir?

Şu anda iki akım ve iki dil ile karşı karşıyayız. Biri doğru diğeri yalancı. Acaba yalan söyleyen taraf görüşmelere katılan taraf mı, yoksa operasyonu yapan güçler mi? Filistinli vatandaşların öğrenmek istediği bir şey var. Acaba hangisi diğerinden daha yalancı.

Güvenlik güçlerinin yürütme, siyaset ve görüşmeleri yürütenlerin ise karar mercii olduğunu herkes biliyor. Siyasi bir karar olmadan siyasi merciye bağlı güçlerin her hangi bir ulusal, İslamî hareket ve örgütün arşivine el koyması mümkün değildir. O zaman neticede şu ortaya çıkıyor. Buradaki siyasi karar mercii Hamas’ı yasal görmüyor. Dolayısıyla onu yasaklamak, takip etmek ve gizli belgelerini ortaya koymak istiyor.

Bu güçler yarın Kudüs’ü kurtarmak, Mescidi Aksa’yı özgürlüğe kavuşturmak ve ulusal onuru geri almak için düşmanın (Hamas hareketinin) gizli belgelerinden istifade edecektir. Vah Hamas hareketinin lider ve mensuplarına. Onlar şu anda bu güçlerin bilgisayarlarındadır. Bu büyük zaferden dolayı sizi tebrik ediyorum Dayton askerleri.

Meydana gelen her yeni gelişme karşısında Filistinliler geçen bunca zaman içinde neden Filistin uzlaşısının sağlanamadığını biraz daha anlıyor. Yine Filistinliler bunun yakın zamanda meydana gelemeyeceğini de biliyorlar. Abbas yönetiminin söylediğini ona bağlı güçler yalanlıyor. Daha öncekiler “pratikler sözden daha etkilidir” demiştiler. Sizi tanıdık artık. Vatanın neden parçalandığını ve özgürlüğün de neden bu kadar geciktiğini artık öğrendik.

Dr. Yusuf Rezka

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir