• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 2 Milyon Kitap Okuyacaklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Hanımefendi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan “7’den 70’e Türkiye Okuyor” kampanyasından esinlenen Siirt Valiliği, “Hedef 2 Milyon Kitap Okumak” sloganıyla bir etkinliği hayata geçiriyor.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, hedefe ulaşmak için bir dizi uygulama başlatılacağını açıkladı. Buna göre okullarda normal ders akışını etkilemeyecek şekilde kısa süreli kitap okuma saatleri yapılacak. Kamu kurumlarında da iş ve işlemleri engellemeyecek şekilde kitap okuma zamanı ayrılacak. Bunun dışında akşamları evlerde ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte kitap okuma saati ayırmaları tavsiye edilecek.

Bu yeni alışkanlıklarla Siirt’te kitabın hayatın içerisindeki yerinin daha da güçlendirilmesi amaçlanıyor. Kitap ile dostluğun artırılması ve 2 milyon kitap hedefine ulaşabilmek için geliştirilen yöntemler arasında; en çok kitap okuyan öğrenciye her ay “altın” verilmesi, işsiz biriyse iş bulma sözü, memursa takdir belgesi gibi özendirici ödül ve teşvikler de bulunuyor.

“Siirt Okuyor” kampanyasının etki alanını daha da geliştirmek için “siirtliler.net” adlı haber sitesi de bir dizi etkinlik başlattı. Etkinlik kapsamında, Türkiye çapında tanınan Siirtli yazarların eserleri alınarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Siirt’te ve Tillo ilçesinde düzenlenecek imza gününde yazarları tarafından genç okurlara dağıtılacak. Eserleri dağıtılacak yazarlar arasında; şair ve yazar Hilmi Yavuz ile Prof. Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Mehmet Nuri Yardım ve Tarık Tufan gibi isimler bulunuyor.

Zaman

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri