• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
27 Mayıs Darbesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Memur Sen Konfederasyonu bağlı Bem-Bir-Sen (Belediye ve Özel İdareler Birliği Sendikası) Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 51. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

"Bugün Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesinin 51. Yıldönümündeyiz" diyen Gökdemir, "Son zamanlarda ortaya çıkarılan başarısız darbe girişimi, Ergenekon`un içyüzünün çalışma sistemi, 27 Mayıs 1960 askeri darbesi öncesi oluşumları çağrıştırıyor" diye konuştu.

Türkiye`de görünürde darbeleri TSK yapsa da, Anayasa Mahkemesi de, HSYK da, GATA` da, BARO, Siyasi Partiler ve Basın yayın da darbeler kervanında pay sahibi olduklarını belirten Gökdemir, Kafes, balyoz, ayışığı ve sarıkız gibi eylem planları ile bunun icra etmeye çalıştıkları görüldüğü ifade edildi.

Bem-Bir-Sen olarak; Halkın iradesinin ülke yönetiminde temsil hakkının sağlanmasını talep eden Gökdemir, "millet iradesine yönelik haksız ve hukuksuz bütün girişimleri, baskıları, emrivakileri, darbeleri, darbe teşebbüslerini ve her türlü zulmü kınıyor ve darbe yapanları halkın vicdanında mahkûm ediyoruz" dedi.
M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir