• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
4500 gönüllü genç hacılara hizmet etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
4 bin 500 gönüllü Suudi genç de gece gündüz hacılara hizmet etti.Suudi Arabistan, bu yılki hac ile ilgili istatistiki bilgileri kamuoyuyla paylaştı. İstatistik ve Enformasyon Kurumu’nun açıklamasına göre bu yıl 186 ülkeden 3 milyon 161 bin 573 Müslüman, hac görevini yerine getirdi. Suudi Arabistan’da yaşayan ve çoğunluğunu yabancıların oluşturduğu 500 bin kişi gayri resmi yollardan haccetti. Bu yılki hacı sayısında yüzde 8’lik bir artış yaşandığı hac mevsiminde ayrıca 2 bin tercüman, imam, yönetici ve teknik adam görev yaptı. 4 bin 500 gönüllü Suudi genci de gece gündüz hacılara hizmet etti. Bu arada İslam Kalkınma Bankası, bu yıl toplam 1 milyon kurban kesildiğini, kesilen kurbanların 27 ülkedeki yoksullara gönderildiğini bildirdi.

Suudi Kızılayı’ndan yapılan açıklamada ise 362 bin 740 hacının ‘hac mevsimi’ süresince çeşitli rahatsızlıklar sebebiyle hastanelerden sağlık hizmeti aldığı belirtildi. Açıklamada, 35 hacının açık kalp ameliyatı olduğu ayrıca hacılara sağlık konularında uyarılar içeren 3 milyon kısa mesaj gönderildiği ifade edildi.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, din işleri ve hac organizasyonundan sorumlu bakan ve müftülerin de aralarında bulunduğu birçok ülke temsilcileriyle yemekte bir araya geldi. Davetlilere Arapça seslenen Başkan Görmez, öneminden söz ettiği haccın taşıdığı kutsal anlamı anlattı. Konuşmasının sonunda Gazze ve Batı Şeria yönetiminde görev yapan din işleri ve vakıflar bakanlarının her birinden Filistin’e ziyareti için ayrı ayrı imzalı davet mektubu aldığını belirten Görmez, “İki imza birleştiği gün ben sizin ziyaretinize geleceğim.’’ dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri