• DOLAR 32.319
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2292.318
  • ...
Umre Ziyaretleri Ne Zaman Başlayacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mekke Valisi Prens Khalid, Suudi Arabistan`a bu sene dünyanın 186 ülkesinden resmi kayıtlarla gelen 3 milyon 161 bin 573 kişinin dışında 1 milyon 400 bin kişinin de hac görevlerini yerine getirdiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Rekor Katılım

Daha önce tahmini olarak belirtilen 500 bin, gayri resmi rakamlarının şeytan taşlama sırasında Jamarat bölgesinde yerleşik bin 13 kamera tarafından kayıt altına alındığını bildiren Prens Khalid, ``gayri resmi rakamların 1 milyon 400 bine ulaştığını, rekor sayıda katılıma rağmen başarılı bir hac döneminin tamamlandığını`` söyledi.

Hac dönemi nedeniyle yaklaşık 10 günlük tatile giren Harem-i Şerif`in dışındaki genişletme çalışmaları da bu hafta sonundan itibaren yeniden başlayacak. Ancak Kabe-i Şerif etrafındaki çalışmaların, hac temizlik çalışmalarından sonra başlaması bekleniyor.

Kral Abdullah, yapılan genişletme çalışmalarını hac döneminde hacılara sıkıntı olmaması için durdurmuş ve hac döneminden sonra devam edilmesi emrini vermişti.

Yeni Dönem Umre Sezonu

Bu arada yeni dönem umre sezonunun ise 2013 Ocak sonunda başlaması bekleniyor.

Her yıl hac döneminden sonra genel temizlik ve umre hazırlık çalışmaları için yaklaşık 2,5 ay, kutsal topraklar umreye dışarıdan gelenler için kapatılıyordu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir