• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmam Hatipli Öğrencilere Yönelik Yapılan Saldırı Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Şırnak`ın Cizre ilçesinde imam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı özel yurda molotofkokteyli atıldı. İdil Caddesi`nde gösteri yapan yüzleri puşilerle kapalı kalabalık bir grup, daha sonra imam hatip öğrencilerinin kaldığı Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu`na molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırıda bulundu.

Dün saat 17.00 sularında gerçekleşen saldırı esnasında yurtta bulunan 3 öğrenci, atılan molotofkokteyli yüzünden yaralandı. Vücutlarında yanıklar oluşan öğrenciler, çevredeki vatandaşlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.

Menfur Saldırıyı Lanetle Kınıyoruz
Yaşanan bu olay üzerine açıklama yapan İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nden İbrahim Gökdemir, Cizre`de meydana gelen menfur saldırıyı lanetle Kınayarak, "İslam`a ve İslam`ın değerlerine saldıran gözü dönmüş canileri halkın gönlünde mahkûm ediyoruz" dedi.

İmam hatip Liselerinin halkın teveccühünü kazandığını belirten Gökdemir, "dinimizin temel öğretisi Kur`an-ı Kerim eğitiminin yapıldığı güzide mekânlardır. Bu yönü ile halkımız onlara kucak açmış, gönül birlikteliği yapmış, bu mekânları çocuklarının ikinci yuvası olarak kabul etmişlerdir" dedi.

Saldırı Toplumun Tüm Kesimlerince Lanetlenecek
Gözü dönmüş canilerin her ne sebep altından olursa olsun azgınlıklarını ve taşkınlıklarına hedef olarak masum ve mazlum körpecik çocukları koymaları vahşetin bir başka ifadesi olduğunu ifade eden Gökdemir, unutulmamalıdır ki; bu mekânlara yapılan saldırı toplumun tüm kesimlerince lanetleneceği ve affedilmeyeceğine dikkat çekildi.

Yok, Olmaya Mahkûm Olacaklar
İmam Hatiplere gönül veren dernekler camiası olarak; Cizre`de meydana gelen menfur saldırıyı lanetle Kınadıklarını açıklayan Gökdemir, İslam`a ve İslam`ın değerlerine saldıran gözü dönmüş canileri halkın gönlünde mahkûm ettiklerini söyledi. Gökdemir, "Bu tür pervasız ve gaddarca saldırıyı tertipleyenler ve alkış tutanlar bilmelidir ki; kendileri ve sahip oldukları köhnemiş zihniyetleri ile birlikte tarihin karanlık sayfalarında yok olmaya mahkûm olacaklardır" diye konuştu.
M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir