• DOLAR 32.51
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2486.018
  • ...
Nasıroğlu: \"Kepenklerin Kapatılması Eylemine Karşıyız\"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- BDP`nin bugün kepenk kapatma ile hayatı durdurma eylemi çağrısı yapması ve birçok ilde kepenklerin kapatılması üzerine Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Osman Nasıroğlu bir açıklama yaptı.

 

Eylemler Zorlayıcı Olmamalı
Bireylerin ve toplulukların her şekilde kendilerini ifade etme hakkına saygı duyduklarını ve bunu demokrasinin bir unsuru olarak değerlendirdiklerini fakat bu tür eylemlerin zorlayıcı olmaması gerektiğine dikkat çeken Nasıroğlu, \"Bu eylemlerin zorlayıcı bir yönü olmaması gereklidir. Bugün Ticaret Odası Başkanı olmam münasebetiyle sabahtan beri telefonlarım susmadı. Üyelerimiz bu işe bir çözüm bulunmasını ve bu tür eylemlerin tekrarlanmaması için seslerinin duyurulması taleplerini iletmeye devam ediyorlar. Yani kendilerini bu eylemlere uymak zorunda hissediyorlar ise bu eylem artık gönüllü bir eylem olmaktan çıkmıştır. Eylemin amacı her ne kadar önemli ise de, eylemin şeklinin demokrasi ve barışla bağdaşmıyor olması bu amacı gölgelemektedir\" dedi.

 

Bu Eylemlerden Sürekli Aynı Esnaf Grubu Etkileniyor
Yeni değişen yasalar sebebiyle çek ve senetlerin gününde ödenmesinin hayati öneme sahip olduğunu da vurgulayan Nasıroğlu, \"Bugün bir üyemiz çekini 1 gün geç bile ödese bu onun bütün ticaret hayatını etkileyecek bunun hesabını kim verebilir? Belki herkesin bu tür eylemlere katılma lüksü yoktur, fakat bu eylemlerden sürekli aynı esnaf grubu etkileniyor\" ifadelerini kullandı.
Başta cezaevlerinde başlayıp şimdi dışarıda devam eden açlık grevlerinden derin üzüntü ve acı duyduğunu söyleyen Nasıroğlu, bu eylemlerin hiçbir can ve sağlık kaybı yaşanmadan sonlandırılması için herkesi üzerine düşeni yapmaya ve sağduyuya davet etti.
(Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir