• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
Hırsızlığı Saniye Saniye Görüntülendi Savcılıkta Serbest Bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Peygamber Şehri Urfa`da her gün yaşanan hırsızlık olaylarının failleri bir türlü yakalanamazken, yakalananların bir süre sonra serbest bırakılması halkın tepkisine neden oldu.

 

Hırsızlıktan mağdur olan İnşaat ustası Ömer Altundağ başından geçen hırsızlıkları anlattı. Altundağ, \"Ben inşaatlarda kalıpçılık yapıyorum evde olduğum bir günde inşaattan benim tahtalarımın çalındığı haberini aldım. Hemen gittim yolda polis beni durdurdu. Motosikletime el koydu vermedi. Motosikletin hacizli dediler. Ben de komşumun motosikletini emanet aldım. Eve geldim evde otururken kapı önüne bıraktığım emanet motosiklet kaşla göz arasında çalındı. Bundan bir yıl önce de bir motosikletim çarşıda çalınmıştı. Hiçbiri bulunamadı. Bir şey anlamadım sigara izmaritinden yıllar sonra katilleri bulan polis nedense bu hırsızları bulamıyor. Bir şey anlamadım\" dedi.

 

Urfa`nın Eyyüb Nebi Mahallesinde esnaflık yapan Mahmut Maytalman`ın işyerine güpegündüz hırsızlar dadandı. Olay yaklaşık bir ay önce meydana geldi. Hırsızlık olayı güvenlik kamerası ile saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde yaşları 20 civarı olan iki genç, bakkalda duran çocuğa önce para bozduruyor. Böyle yaparak kasadaki paraları gören hızsızlar işe başlıyorlar. Para bozdurduktan sonra bakkalın arka tarafında bulunan eşyalardan isteyen hırsızlar. Çocuğun arka tarafa gitmesi ile biri çocukla beraber gidiyor. Kasanın yanında kalan genç önce para koyacağı arka ceplerini hazırlıyor. Gözlerini kırpmadan kasada bulunan paraları cebine dolduran diğer hırsız kasadaki paraları cebine boşaltırken etrafı kolaçan ediyor. Daha sonra arka tarafta bulunan sigara paketlerini tişörtlerinin içine dolduran hırsızlar, araba ile olay yerinden hızla uzaklaşıyor. Bakkaldan çıkıp hızla arabaya binip gidenleri gören Ömer Maytalman hemen bakkal girip kasayı kontrol edince soyulduklarını anlıyor.

 

Kamera görüntülerini inceleyen Maytalman kardeşler durumu hemen polise bildiriyorlar. Mahmut Maytalman bundan sonrasını şöyle anlattı: \"Olay yerine gelen polis ekipleri de sivil ekipleri çağırdı. Gelen sivil ekipler görüntüleri inceledikten sonra bir polis cep telefonunu çıkarıp bir resim gösterdi. Görüntülerde hırsızlık yapan ile polis cep telefonunda olan resim E. B adındaki hırsızlık zanlısı gence aitti. Sivil polis şöyle dedi: \"daha geçen gün bunu yakaladık bu zabıtanın oğludur. Delil yetersizliğinden dolayı savcılıkta serbest bırakıldı. İşte şimdi elimde delil de var diğer hırsız da Çilo lakaplı hırsızlık yapan birisidir.\" Sonra biz polis karakoluna gittik. İfade verdik ve hırsızlardan şikayetçi olduk. Bu sırada karakolun arka bahçesinde zabıta elbiseli birisiyle polisler konuşuyordu. Biz onun hırsızlardan E.B`nin babası olduğunu tahmin ettik. Daha sonra polisler kamera görüntülerini CD`ye çekip savcılık ve kendilerine verilmesini istediler. Bizde CD`leri çıkarıp verdik. Aynı gün işyerimize gelen polisler hırsızı yakaladıklarını savcılığa çıkarılıp yakalandığını söylediler. Daha sonra Asayiş`e çağrıldık gittik. Orada bir polis memuru bize \"sizin çalınan sigaralardan bir paket aldım içtim hakkını helal et\" dedi ve gitti. Daha sonra yakalanan eşyalarımızı istedik polisler bize biz eşya falan yakalamadık dediler. Biri bir sigara aldım içtim diyor diğeri biz bir şey yakalamadık diyor.

 

Hırsızlık olayını duyan tanıdık bir gardiyan geçmiş olsuna gelirken hırsızın yakalandığı ve cezaevine gönderildiğini söyledik. Hırsızın ismini soran gardiyana E.B ismini verdik gardiyanda böyle birinin cezaevine gelmediğini söyledi. Biz de tekrar olayı araştırdık ki, gerçekten hırsızlar serbest bırakılmışlar. Sebebini polislerden sorduğumuzda sizin verdiğiniz CD`ler açılmadı dediler. Biz de tekrar CD`leri çıkarıp verdik. Fakat hırsızlar şimdi dışarıda ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlar. Daha sonra mahkeme sürecini sorduk mahkeme dosyasının savcılık tarafından kapatıldığını öğrendik. Hırsızlık olayı saniye saniye güvenlik kamerasına kaydedilmiş, üstelik hırsızlık yapanların daha önceden sabıkaları olduğu halde ve biz de şikayetçi olduğumuz halde savcılık bizim yerimize karar verip mahkeme dosyasını kapatıyor hırsızlarda ortalıkta cirit atıyor. Bu nasıl adalettir. Biz hırsızların cezalandırılması için tekrar mahkeme açacağız. Hukuki olarak hakkımızı sonuna kadar savunacağız\" dedi. (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir