• DOLAR 32.446
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2480.546
  • ...
Doğubayazıt`ta Esnafa Kepenk Zulmü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Cezaevlerinde bulunan PKK mahkûmlarının başlattığı açlık grevine ilişkin BDP tarafından yapılacak basın açıklaması nedeniyle esnafa kepenk açtırılmadı.

Tüm tehditlere rağmen işyerlerinin önünde beklediği görülen çok sayıda esnaf, BDP tarafından yapılacak basın açıklaması sonrası çıkabilecek olaylarda can ve mal kaybı olabileceği endişesiyle kepenklerini açamadıklarını dile getirdi.

İsimlerini vermek istemeyen kimi esnaf ise, kayıplarının büyük olduğunu dile getirerek "Yaklaşık ayda bir kepenk kapama oluyor. Her kapattığımız gün 120 TL zarar ediyoruz. Çünkü her dükkânın kirası ateş pahası olmuş, bizim kiramız var, elektriğimiz var, alacak-vereceğimiz var. Bu zararımızı kim karşılayacak" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Kepenk kapama olaylarının diğer günlerde de ilçe esnafına zarar verdiğini belirten esnaf, "Bu memleketin geçim kaynaklarından biri de askeriyedir. Kepenk kapama olaylarından dolayı askeriyenin güvenlik nedeniyle haftalarca çarşıya asker çıkarmadığı oluyor. Kepenk kapamanın diğer bir zararını da buradan görüyoruz. Artık bu halkın ekmeği ile oynamaktan vazgeçin" diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Öte yandan ilçede çıkabilecek olaylardan dolayı güvenlik önlemlerinin arttırıldığı gözlendi. (Ramazan Zeren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir